5 mituri comune despre angajarea unei trupe live la nuntă

Post Image

Astăzi, trupe mari cuceresc toate genurile muzicale, de la cele mai recente hit-uri pop până la perioada de aur a unui anumit gen muzical. Muzica live inspirată și personalizată, adaugă mereu noutate oricărui eveniment, în special nunților. O trupă potrivită, de cele mai multe ori, poate genera momente de neuitat atât pentru tinerii căsătoriți, cât și pentru invitați. Din păcate, există câteva mituri încă pregnante în anumite mentalități și tipologii umane.

Câteva mituri false despre trupele care performează în cadrul nunților

1. Trupele de muzică sunt nepotrivite pentru o nuntă

Există, cu siguranță, trupe care sunt nepotrivite în contextul unei nunți tradiționale, dar există multe trupe care au puterea de a crea o atmosferă de vis. Se spune că muzica este cea care conduce evenimentul, de aceea înainte să alegeți trupa care o să fie prezentă în cadrul nunții dumneavoastră trebuie să faceți cercetări minuțioase. Asigurați-vă că ați vizionat videoclipuri live cu interpretarea formației respective în cadrul unei nunți sau verificați dacă aceasta susține evenimente la care puteți participa și dvs. pentru a vă formă o părere.

2. Trupele interpretează doar câteva melodii

Când discutați cu o trupă potențială pentru evenimentul dvs., cereți-le să vă arate lista lor de melodii (melodii pe care le interpretează în mod regulat) și întrebați dacă pot fi introduse și alte melodii. Cele mai cunoscute trupe au liste lungi de melodii și vă vor permite să aveți un cuvânt major în alegerea acestora. Există posibilitatea ca trupa respectivă să învețe câteva melodii pentru evenimentul dvs. S-ar putea să existe taxe suplimentare pentru melodii noi, așa că asigurați-vă din timp.

3. Trupele pot „strica” melodiile artiștilor consacrați

Există melodii consacrate pe care publicul le acceptă doar în tonalitatea și ritmul respectiv, astfel că orice schimbare apărută în cadrul acestor melodii duce automat la ”stricarea” melodiei în mintea publicului.

Este foarte important să vorbiți în prealabil cu trupa despre genul muzical pe care aceasta îl interpretează sau îl poate interpreta pentru a putea observa dacă acesta corespunde cerințelor și dorințelor dvs. în legătură cu atmosfera pe care visați să o aveți în cadrul evenimentului.

4. O trupă live ar fi prea zgomotoasă

Există păreri cu privirea la numărul de instrumente și zgomotul pe care acestea l-ar putea produce dacă încăperea este mică. Mirii, de multe ori, dovedesc o îngrijorare crescută atunci când observă foarte multe instrumente muzicale într-un spațiu restrâns deoarece apar preocupări în legătură cu volumul ridicat pe care acestea le-ar putea produce. În realitate, volumul nu are de-a face cu numărul de instrumente pe care trupa îl folosește deoarece acesta este controlat și reglat de către membrii formației pentru a crea o atmosferă plăcută.

5. Cu cât sunt mai multe instrumente, cu atât este mai bună trupă

15 instrumente pe scenă poate sună destul de minunat, dar nu acestea sunt elementul cheie. În realitate, totul se reduce la calitatea muzicienilor și la abilitatea acestora de a crea un moment magic și nu la o sumedenie de instrumente.