Alegerea verighetelor nu a fost nicicând mai simplă

Post Image

Organizarea nunții se dovedeste a fi o provocare ce poate concura oricând cu cel mai complex scenariu de film, în care protagoniștii se agita ca niște marionete în încercarea lor de a atinge perfecțiunea prin momentul unic al vieții lor. Tipic pentru cuplurile entuziasmate de evenimentul ce se apropie vertiginos și care îi surprinde într-o deplină stare de nerăbdare, pare să fie momentul alegerii verighetelor, un moment sublim, dar dincolo de simbolism, un test ce pune la încercare rabdarea tinerelor cupluri. Din aur alb, galben, cu sau fără pietre prețioase, inscripționate sau neinscripționate, verighetele abundă în semne de întrebare care par să nu se mai risipească până ce viitoarea mireasă nu găsește acel model care să îi satisfacă pe deplin gusturile. Dacă și voi sunteți captivi în această dilemă fără început și sfârșit, vă prezentăm câteva învățăminte cunoscute de la cuplurile pentru care am cântat de-a lungul timpului:

Reduceți încărcătura pietrelor prețioase

Diamantele, pietrele prețioase, platina sau aurul pot părea copleșitoare, conferind verighetelor un aspect îngustat, supraîncărcat. Însă, în cazul în care totuși vă regăsiți în acest model, caracterizând propriul stil excentric și original, nu trebuie să vă faceți griji. Faceți un exercițiu de imaginație, focusându-vă asupra stilului.Vă imaginați o bandă simplă sau una cu ornamente? Vrei ca inelul tău să fie din același metal ca inelul de logodnă? Efectuați astfel de întrebări în prealabil, astfel încât să puteți face alegerea optimă care să vă satisfacă pe deplin.

Începeți căutarea verighetelor din timp

Odată ce aveți o idee de bază despre ce fel de verighete vă doriți, este timpul pentru partea distractivă: încercați-le! Acordați-vă cel puțin două-trei luni înainte de data nunții pentru a prospecta magazinele de specialitate, fiindcă în acest fel vă veți decide dacă veți achiziționa verighete direct din magazin sau le veți comanda. Veți avea nevoie de acest timp pentru a răsfoi, a cerceta prețurile și a revizui verighetele care vă fac cu ochiul. Dacă aveți inima setată pe un model personalizat, probabil veți avea nevoie de mai mult timp, deoarece gravarea poate dura până la o lună.

Mizați pe mixul de metale prețioase

Nu vă îngrijorați dacă vă place platina și partenerul dumneavoastră iubește aurul galben. Nu există o regulă care să spună că trebuie să alegi același metal sau chiar stil. Puteți opta pentru un model de verighete care îmbină cele două metale sub forma unei împletituri, astfel încât fiecare să se declare mulțumit pentru că i se iau în considerare preferințele, nefiind supus unor compromisuri care îi amenință stilul propriu.

Stabiliți un buget

Pășiți în magazin cu presupunerea că veți cheltui aproximativ 3% din bugetul total doar pe verighete. Prețul aurului nu pare să scadă, iar dacă puneți la socoteală și artificiile de design precum gravarea, atunci trebuie să fiți conștienți de prețul final pe care va trebui să-l datorați. Prețul de gravare se bazează de obicei pe numărul de caractere, fontul folosit și dacă este gravat manual sau cu mașina (mâna este de obicei mai scumpă).

Cel mai prețios sfat ține loc de concluzie. Păstrați în minte stilul de viață care vă caracterizează și amintiți-vă că veți purta această verighetă în fiecare zi, astfel încât obiectivul este să alegeți ceva care se integrează perfect ca element de referință al a vieții voastre. Dacă prcticați sport sau cântați la un instrument, un inel mai subțire cu marginile rotunjite poate face cel mai mult sens. Dacă, în schimb, aveți o profesie care presupune efortul fizic, contactul mâinilor cu suprafețe dure, poate doriți să căutați un inel metalic simplu și solid și evitați pietre prețioase care pot prinde murdăria. Dacă sunteți super activi, mizați platină, care este extrem de durabilă (când este zgâriat, metalul este doar deplasat și nu se uzează de fapt). Orice ați alege, asigurați-vă că ați optat pentru modelul de verighete care vă va face fericiți să le purtați pentru tot restul vieții.