Bar în acord cu primăvara: Băuturi fresh și sofisticate

Post Image

Deși majoritatea cuplurilor ar dori să își completeze barul cu orice tip de lichior le trece prin minte, restricțiile financiare și logistice inseamnă, de obicei, că trebuie să limiteze numărul de opțiuni disponibile pentru satisfacerea gusturilor tuturor invitaților. Alegerea vinurilor și a lichiorurilor pe care le serviți devine o chestiune de preferința, disponibilitate, preț și atracție personală. Este indicat să începeți prin selecția celor mai ideale tipuri de băuturi alcoolice pentru o nuntă organizată primăvara, astfel încât oaspeții să se poată bucura de un adevărat festiv pe perioadă recepției:

Adio, whisky, bun venit, lichioruri ușoare

În timpul iernii, majoritatea persoanelor preferă lichioruri reconfortante și tari. Pe măsură ce vremea se incălzeste și primăvara se apropie, invitații încep să ceară ceva ușor și răcoritor. De fapt, se poate spune, chiar, că invitații asociază aromele ușoare cu primăvara și vara. Ceva atât de indrăzneț ca un scotch greu de digerat sau whisky, ori chiar băuturi pe bază de lapte nu sunt întocmai ceea ce și-ar dori aceștia să deguste la nuntă voastră. Cu alte cuvinte, dacă urmează să va căsătoriți în sezonul primăvăratic, trebui să înlocuiți băuturile de tip bourbon, scotch, whisky și coniac în favoarea celor de tip vodcă, gin și rom. Cu acestea trei ca bază, barul vostru va fi de departe atracția serii pe perioada desfășurării evenimentului.

Spuneți „Da!” mixurilor ușoare

Desigur, cocktail-urile de calitate au nevoie de mai mult decât băuturi alcoolice, deci ar trebui să vă faceți stocul cu o mulțime de mixuri proaspete, sezoniere. Atunci când căutați idei de cocktail de primăvară, este recomandat ca ingredientele utilizate să fie proaspete. Încearcă să încorporezi produse în băuturile tale; invitații adoră un mojito de căpșuni sau gin fresh, mai ales în pauzele dintre dansuri sau atunci când doresc să socializeze. În plus, lichiorurile cu o aromă ușoară sunt compatibile cu tonic, suc de lămaie sau lime, suc de afine, suc de portocale și mentă. Băuturile ușoare sunt menite să îi ajute pe invitați să rămană efervescenți pe perioada evenimentului, în timp ce băuturile tari s-ar putea să îi amețească mai tare decât ar fi cazul.

Alegeți vinurile răcoritoare

În timp ce vinurile tari funcționează excelent pentru o nuntă de iarnă, primăvara cere varietăți mai puțin robuste de vinuri. Barul trebuie să aibă cel puțin un vin roșu, cum ar fi Pinot Noir, Merlot sau Sangiovese. Vinurile albe ca Pinot Grigio, Riesling sau Moscato vor fi, de asemenea, un plus care condimentează barul cu o aromă fresh și energizantă. În cele din urmă, din bar nu trebuie să lipsească un Rose spumant. Totuși, renunțați la soiurile dulci de vin cu o textură ușoară dacă aveți îndoieli în privința acestei alegeri; ideea de bază a barului este să satisfacă preferințele invitaților, însă în același timp și voi trebuie să fiți siguri de alegerile pe care le faceți. În fond, veți ciocni și voi alături de invitații voștri, iar un refuz nu face niciodată o impresie deosebită.

Primăvara aceasta, somelierii au dat tonul nunților cu vinuri fresh, ușoare și luminoase, ideale pentru a reincărca bateriile invitaților în pauzele dintre dansuri. Totuși, nici un lichior delicios și robust nu poate fi refuzat din ecuație, acesta fiind preferatul doamnelor și domnișoarelor prezente la eveniment. Pentru o nuntă organizată primăvara, barul trebuie să arate întocmai în tendințe; ușor, fresh și reconfortant, abundent în sucuri proaspete și arome de sezon. Este important ca invitații să își poată procura băutura preferata chiar și prin combinarea aromelor, pentru un plus de confort și lejeritate.