Care este anotimpul nunții tale?

Post Image

Te-a cerut în căsătorie și parcă zilele se scurg tot mai încet până când vă veți ține de mână în fața lui Dumnezeu. Așteptarea tot mai grea se poate dovedi o presiune pentru amândoi, așa că trebuie să vă gândiți pașii în detaliu, pentru a nu pierde din vedere aspectele organizatorice importante.

Începeți cu a fixa data nunții luând în calcul toate aspectele legate de sezonul la care vă raportați. În continuare vom exemplifica, pe larg, specificațiile fiecărui anotimp, pentru ca decizia pe care v-o veți asuma să fie mai ușor de luat.

Primăvara – de bun augur

Dacă alegeți să vă uniți destinele într-una din lunile de primăvară, trebuie să știți că luați o decizie înțeleaptă. În mod tradițional, primăvara este percepută ca simbol al noului început, un semn de bun augur în orice vă doriți să întreprindeți. Pe lângă faptul că este un sezon ofertant din perspectiva temperaturii, peisajul este unul prielnic pentru ședința foto. Natura reînvie, soarele se afișează domol, iar atmosfera este una de poveste. Totuși, primele zile se pot arăta problematice, fiindcă vremea este ușor schimbătoare la recenta ieșire din iarnă. Trebuie, însă, să țineți cont de perioada în care se va desfășura Postul Paștelui, deoarece canoanele bisericești nu vor permite săvârșirea slujbei de cununie dacă data stabilită de voi este cuprinsă în acel interval.

Vara nunților în aer liber

Vara pare a fi în topul preferințelor când vine vorba de alegerea momentului ideal pentru organizarea nunții. Începând cu faptul că zilele sunt mai lungi, temperaturile mai mult decât plăcute și posibilitățile locațiilor infinite, cuplurile sunt orientate mai degrabă spre o zi caldă de vară în detrimentul uneia cu temperaturi ceva mai reci. Principalul avantaj al acestui anotimp este acela că vă permite organizarea nunții în aer liber, iar de aici puteți opta pentru un aer boem sau excentric al evenimentului. Deși nimic nu poate sta în calea planurilor voastre mărețe, trebuie să acordați atenție bugetului la care vă raportați, deoarece vara este cel mai scump sezon al nunților, astfel că tarifele vor fi mai ridicate.

Toamna dă liber la nunți

Toamna este, de altfel, un anotimp ofertant. Dacă nu vă dați în vânt după căldura toropitoare, atunci mizați pe temperaturile echilibrate și pe atmosfera tomnatică. Aveți la dispoziție un peisaj inedit, astfel că albumul de nuntă va fi unul inedit și excentric, iar invitații se pot relaxa și în aer liber. Avantajul acestui sezon este acela că puteți alege orice dată pentru grandiosul eveniment, întrucât nu exista posturi care să limiteze o zi aleasă de voi.

Deși nu este un sezon la fel de scump ca cel de vară, prețurile piperate se vor simți pe alocuri, în funcție de unele servicii.

Iarna – anotimpul nunților excentrice

De departe o alegere nișată, sezonul de iarnă se dovedește potrivit cuplurilor atipice, care mizează pe eveniment și nu fac alegeri din compromis. Iarna ofertează cu un peisaj mirific, de poveste, fapt pentru care ar încununa cu succes evenimentul datorită atmosferei în care îl va învălui. Mai mult decât atât, prețurile sunt mai mici, astfel că vă puteți bucura de meniuri alese la prețuri echilibrate.

Nunta de vis este cea care vi se potrivește. Sunteți boemi, excentrici, comozi sau atenți la detalii? Începeți prin a vă cunoaște gusturile, preferințele și bugetul. Pentru a nu transforma nunta de vis într-un fiasco total, alegeți cu grijă și asumat anotimpul în care va avea loc evenimentul. Dacă optați pentru un număr mare de invitați, ar fi indicat să țineți cont și de preferințele acestora.