Ce întrebări ar trebui să puneți înainte de a bate palma cu o formație de nuntă?

Post Image

O formație de nuntă bine aleasă face diferența între un eveniment de neuitat și un fiasco total. Cu toții ne dorim ca în cea mai importantă zi din viața noastră invitații să umple ringul de dans, iar de acest lucru depinde profesionalismul trupei angajate să cânte live, ori a DJ-ului, în funcție de preferințele dumneavoastră și bineînțeles, ținând cont și de bugetul de care dispuneți.

Este greu de imaginat o nuntă fără un ring de dans umplut de oameni fericiți că aud cele mai noi piese, ori melodiile cu care au crescut. Cât despre miri, pentru aceștia muzica joacă un rol important, ei deschizând seara cu emoționantul moment al valsului. În zilele noastre, locațiile în care se pot organiza nunți dispun de spațiul necesar astfel încât toți invitații să danseze și să se bucure de eveniment, dar asta nu înseamnă că treaba mirilor devine mai ușoară. Pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă cu privire la formația pentru nuntă, am pregătit o listă cu întrebările pe care ar trebui să le puneți înainte de a bate palma.

Lista de întrebări pentru formațiile de nuntă

Înainte de a trece la lista de întrebări trebuie să precizăm că este foarte important să rezervați formația pentru nuntă imediat cum ați setat data evenimentului. Trupele care cântă live și DJ-ii sunt extrem de căutați, așa că va trebui să îi rezervați din timp și să nu lăsați acest detaliu pe ultima sută de metri fiindcă riscați să nu mai găsiți ceea ce vă doriți. Așadar, ce întrebări ar trebui să puneți?

• Sunteți liberi în data în care facem noi nunta?

Poate părea pueril, dar este foarte important să începeți cu această întrebare. Restul nu își mai au pur și simplu rostul dacă trupa pe care v-o doriți nu este disponibilă în data solicitată.

• Vom semna un contract?

Nunta nu este un eveniment pentru a cărei organizare să vă bazați pe promisiuni. Asigurați-vă că semnați contracte, că primiți și păstrați facturi, astfel încât să aveți dovada fiecărei sume alocate. Dacă trupa, ori alt serviciu precum decorațiunile florale sau închirierea de scaune nu oferă factură, cel mai bine ar fi să căutați alți furnizori pentru a avea garanția că vor fi livrate la timp și în condițiile agreate.

• Cum se efectuează plata?

Plata depinde foarte mult de fiecare trupă în parte. Poate exista o plată în avans, un depozit pe care apoi să îl recuperați, ori poate chiar plata integrală înaintea nunții. Fiecare trupă are dreptul să își seteze prețurile și modalitatea de plată, așa că asigurați-vă că ați înțeles perfect partea financiară înainte de a semna.

• Ne veți ajuta și pe partea de MC?

Deși majoritatea formațiilor de nuntă au un solist care joacă și rolul de MC pentru ca acesta să anime atmosfera și să invite persoanele prezente la dans, trebuie să întrebați înainte de toate dacă pot face asta. Fie că face parte din oferta lor, ori este un serviciu care se achită separat, cel mai bine întrebați pentru a nu vă trezi cu surprize în ziua nunții.

Acestea sunt cele mai importante întrebări pe care o formație de nuntă ar trebui să le audă de la miri. Sperăm că le-ați notat și vă urăm petrecere frumoasă!