Ce presupune nunta de argint

Post Image

Nunta de argint este un moment special din viața tuturor cuplurilor. Este momentul care marchează un sfert de veac alături de persoana iubită, pecetluit în fata lui Dumnezeu și a prietenilor apropiați printr-o slujbă de mulțumire și de construire a unor noi jurăminte de dragoste. Argintul nu este ales în mod întâmplător, el este simbol al înțelepciunii și al trăiniciei, iar noile verighete trebuie să fie construite din acest metal prețios.

Dacă faceți parte din fericitele cupluri care sărbătoresc 25 de ani de la unirea destinelor în fața lui Dumnezeu, atunci ar trebui sa cunoașteți câteva lucruri despre nunta de argint.

1. Rochia de mireasă

Rochia de mireasă nu trebuie să fie cea pe care ați purtat-o în ziua nunții și nici în nonculoarea alb, ea poate să aibă orice culoare de această dată. Cel mai bine este să purtați acele culori care să vă scoată în evidență personalitatea, dar care să simbolizeze și modul în care vă simțiți în acea zi.

Este de preferat ca rochia dedicată nunții de argint să fie una de cocktail, adică minimalistă, dar elegantă și cu un aspect regal. În cazul în care optați pentru o rochie monocromă, puteți să o accesorizați cu bijuterii mari și sofisticate pentru a crea un aspect impunător.

2. Verighetele

În această zi, mirii schimbă verighetele cu unele din argint. Cu toate acestea, nu mulți se desprind de verigheta de la nuntă și nici de inelul de logodnă și astfel aleg de cele mai multe ori să le poarte pe toate trei. Este de preferat să le schimbați și sa nu purtați două metale diferite pe același deget deoarece acestea se resping, iar bijuteriile își pierd din calitate.

Multe cupluri optează pentru aur alb și nu pentru argint pentru a fi siguri de calitatea verighetei. Cu toate acestea, există pe piață foarte multe verighete din argint la o calitate superioară, iar alegerea bijutierului și prețul pe care sunteți dispus să îl plătiți este la liberă alegere.

3. Obiceiuri

Nunta de argint nu este plină de obiceiuri și tradiții. Există cupluri care aleg să păstreze unele obiceiuri de nuntă precum furatul miresei, dar cel mai bine este să nu vă încărcați festivitatea cu obiceiuri deja realizate.

4. Petrecerea

Petrecerea nunții de argint se poate realiza sau nu, dar dacă vreți să marcați acest moment atunci împărtășiți-l cu cei dragi. Nu trebuie să fie o petrecere mare cu peste 100 de invitați ca la prima nuntă, ci doar cu persoanele apropiate.