Ce tip de muzică ar trebui să pui în timpul ceremoniei la nunta ta?

Post Image

Să te decizi ce fel de muzică să pui la ceremonia de nuntă poate fi o sarcină descurajantă, chiar şi pentru mirii mai pasionaţi de muzică. Iată câţiva factori pe care trebuie să îi ai în considerare înainte de a determina ce va funcţiona cel mai bine, în funcţie de locul pe care l-ai ales şi mai ales de stilul tău.

Ia în considerare locaţia evenimentului

Dimensiunea şi stilul locaţiei pe care ai ales-o pot ajuta la dictarea tipului de muzică pe care ar trebui să îl selectezi. De exemplu, nu este indicat să alegi serviicile unui chitarist solo acustic la un spectacol imens în aer liber, cu o listă uriaşă de oaspeţi, pentru că nimeni nu ar observa muzica. Restricţiile spaţiale pot intra de asemenea în joc, dacă te gândeşti să aduci ceva de genul unui cor evanghelistic sau trupe numeroase, astfel încât trebuie să ai în vedere unele consideraţii logistice evidente care trebuie făcute. Locurile religioase şi facilităţile de interior au uneori restricţii speciale în ceea ce priveşte muzica, însă vei afla acest lucru imediat ce începi să planifici.

Determină formalitatea evenimentului

Dacă găzduieşti o nuntă într-un spaţiu formal, cum ar fi un muzeu sau o galerie, o bandă de blues nu ar fi la fel de potrivită ca, de exemplu, un violoncelist sau un trio de muzicieni clasici. Formalitatea locaţiei alese poate avea, de asemenea, o influenţă asupra selectării muzicii live sau a unei liste de redare. În plus, uneori juxtapunerea adăugării de melodii informale la un cadru formal poate fi o mişcare îndrăzneaţă, dar apreciată de către invitaţi.

Acordă atenţie alocărilor de timp

Este obişnuit ca cuplurile să angajeze acelaşi DJ sau trupă atât pentru ceremonie şi ora de cocktail. În acest caz, poţi opta pentru a începe cu un duet pentru ceremonie şi apoi să continui cu un cvartet complet în timpul orelor de cocktail. De asemenea, trebuie să te asiguri că selecţia melodiilor nu este prea lungă sau prea scurtă. Dacă alegi să angajezi o trupă live, ei pot repeta de obicei un cor la sfârşitul unui cântec pentru a-l prelungi, sau pot tăia dintr-o melodie,dacă este necesar. Dacă te hotărăşti să utilizezi o listă de redare sau melodii înregistrate, ai o marjă de eroare mai mică, dar ar trebui să oferi unui prieten responsabilitatea de a monitoriza timpul, precum şl de a scădea volumul atunci când situaţia o cere.