Ce trebuie să aibă în vedere un MC în cadrul unei nunți

Post Image

Maestrul de ceremonii sau MC are unul dintre cele mai importante roluri în cadrul unei nunți – el ține publicul atent la eveniment și creează o atmosferă veselă și primitoare. Și pentru că MC joacă un rol atât de mare în a face un succes adevărat dintr-un eveniment, este esențial să știm câteva dintre lucrurile cheie necesare despre un MC la o nuntă.

1. Agenda nunții

Agenda prezintă toate evenimentele principale care vor avea loc în timpul nunții. Este unul dintre cele mai importante instrumente pe care un MC le va utiliza. Agenda nunții trebuie planificată împreună cu mirele și mireasa pentru a respecta îndeaproape indicațiile acestora.

O agendă tipică (denumită și foaie de alergare) va include cele mai importante evenimente ale nunții – introducerea pentru deschiderea evenimentului, anunțul la marea intrare, precum și evenimente majore, inclusiv divertisment, discursuri și toasturi, tăierea tortului, dansul sau valsul de mirilor, dans deschis, aruncarea buchetului, aruncarea jartierei și discursul de adio la final.

2. Cronologia nunții

Cronologia prezintă momentul în care fiecare eveniment va începe și se va încheia și este parte integrantă a agendei sau a foii de rulare. Orele de început și de încheiere pentru fiecare eveniment ar trebui să fie indicate pe ordinea de zi și să fie utilizate ca ghid pe tot parcursul evenimentul, astfel încât programul să ruleze la timp.

3. Discursuri și toasturi

Majoritatea nunților vor avea discursuri și toasturi, deși vor exista ocazii când vor fi dispensate în întregime. În mod alternativ, mirele și mirele pot solicita MC-ului să țină un discurs. Unui MC i se poate solicita, de asemenea, să ofere un toast – de obicei prietenilor și familiei absente, deși acest lucru poate fi atribuit unui membru de familie sau unui prieten apropiat al familiei.

4. Rolul Maestrului Ceremoniilor
Pe lângă pregătire și planificare, rolul principal este cel al unui anunțător. MC-ul are o serie de anunțuri pe care le va face – de la întâmpinarea oaspeților și informarea acestora unde sunt facilitățile până la prezentarea petrecerii și informarea oaspeților când vor avea loc diversele momente cheie ale nunții. Dar acesta nu este tot rolul MC-ul la o nuntă pentru că există și alte roluri pe care le joacă.

În primul rând, este un organizator care se asigură că totul este gata pe ordinea de zi și organizat pentru nuntă.

În al doilea rând, MC-ul este un coordonator. El este persoana „du-te la” pentru momentele care au loc în timpul nunții. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că acesta trebuie să urmeze agenda îndeaproape și să se asigure că fiecare moment începe la timp și decurge fără probleme.

Uneori un MC va avea un asistent care îl ajuta, de asemenea, la organizarea diverselor momente pentru a se asigura că vor începe la timp.

În al treilea rând, ești și un ambasador al bunăvoinței. Acesta întâmpină oaspeții, invitații și persoanele cheie – inclusiv familiile miresei și mirelui și se asigură că toată lumea este la curent cu intervalele orare și evenimentele care au loc.

După cum puteți vedea, rolul Maestrului de Ceremonii este mult mai mult decât a fi o simplă persoană care anunță începutul diverselor momente din cadrul unei nunți. Acesta o să vă ia din griji pe tot parcursul nunții și se va asigura că totul decurge conform planului.