Chefii dezvăluie cele mai mari secrete ale meniului de nuntă

Post Image

Din lista lungă de activități de planificare a nunții, alegerea meniului este cea mai dificilă parte. Nu numai că este distractiv să degustați toate opțiunile și să alegeți preparatele care vă satisfac papilele gustative dar este, de asemenea, incredibil de important ca meniul ales să se conformeze așteptărilor și gusturilor celor prezenți. Iată cât de ușor vă puteți stabili meniul de nuntă, doar acordând atenție micilor detalii subliniate de chefi:

Gândiți sezonier
Dacă va alegeți meniul de nuntă cu cel puțin un sezon înainte, adică dacă vă planificați meniul de toamnă din vară, trebuie să vă amintiți că aceste ingrediente conținute în preparate nu vor fi disponibile sau extrem de delicioase în sezonul nunții. Discutați cu bucătarul sau cu furnizorul despre ce ingrediente sunt populare în luna în care va căsătoriți. Pentru puncte bonus, folosiți fructe, legume sau soiuri de pești locali în zonă voastră și infiltrați afine și somon în meniu.

Alegeți preparate care sunt ușor de consumat
Homarii sunt delicioși, dar consumarea lor de un cuplu îmbrăcat elegant nu este deloc atractivă. De aceea, trebuie să va gândiți cum este să mâncați fiecare preparat pe care îl alegeți. Totuși, feriți-vă de extreme. În timp ce fructele de mare pot aduce un plus de modernitate la o nuntă festivă, consumarea lor poate fi dificilă, lucru care diminuează atenția alocată socializării pe perioada evenimentului.

Întrebați despre alergii și preferințele alimentare
Este important ca meniul de nuntă să fie trecut și prin optica invitaților. Furnizorul tău trebuie să știe despre alergiile alimentare ale invitaților, ceea ce îi va dă timp pentru a planifica înainte preparatele. Vegetarienii trebuie să consume un meniu special, în timp ce pentru invitații cu preferințe dietetice trebuie să existe preparate concepute pentru gusturile lor.

Luați în calcul gusturile copiilor
Printre cuplurile de invitați este foarte posibil să se strecoare și copii de toate vârstele. În acest caz, trebuie să vă asigurați că aveți opțiuni, în meniu, potrivite și pentru ei. Totuși, nu îi ofertați cu pui și cartofi prăjiți. Copiii pot fi hrăniți și rapid cu ceva ce le place și este mai bun pentru ei, precum o carne servită alături de salată sau un sos raw. În plus, dacă părinții se simt bine, și copiii se simt bine, iar viceversa este la fel de valabilă.

Rețetele de familie sunt ideale… acasă
Poți adora rețele delicioase ale mamei tale, dar a-i cere bucătarului tău se ocupe de o rețetă necunoscută, probabil nu este cea mai bună idee. Deși sunt bucătari profesioniști, rezultatul final va fi probabil foarte diferit de gustul cu care sunteți obișnuiți. Salvați rețetele de familie pentru o altă ocazie și permiteți-i bucătarului să vă recomande cele mai inspirate preparate. Interveniți doar atunci când doriți să aduceți plusvaloare meniului, sugerând mici schimbări de detaliu cromatic sau estetic.

Evident, nu ne putem abate de la încercarea de a-i mulțumi pe toți invitații, însă un meniu de nuntă ales strategic, în funcție de sezon și preferințele culinare a cel puțin jumătate din aceștia vor fi tips-urile pentru un festin regal. Gândiți-vă în detaliu la perioada în care va avea loc nunta, la ingredientele care se vor găsi la acea vreme și informați bucătarii din timp cu privire la alergiile unora dintre invitați, încât aceștia să poată înlocui anumite ingrediente. Puteți opta și pentru un bufet, însă în ambele cazuri, mâncarea savuroasă nu trebuie să lipsească de pe mesele invitaților.