Continuați povestea de basm într-o lună de miere inedită!

Post Image

Ați pus la punct toate detaliile legate de organizarea nunții, de la playlist la recepție și până la pantofii pe care urmează să îi purtați, motiv pentru care este ușor să vă prindeți în procesul de planificare a nunții și să lăsați aspectele legate de luna de miere pe ultima sută de metri. Înainte de a vă putea rezerva cazarea sau de a planifica orice altă activitate, trebuie să aveți în minte o destinație preferată. Și, din moment ce vă împărtășiți planul cu partenerul de viață, va trebui să fiți de acord cu o destinație care să îi placă și lui. În fond, dragostea este despre compromisuri făcute din iubire pentru binele ambilor parteneri!

Trebuie să țineți cont de un aspect important: așa cum nunta se împarte în multe etape de organizare, luna de miere trebuie planificată în același mod. Primul pas este alegerea destinației în care urmează să vă petreceți cele mai frumoase și memorabile momente în doi. Este nevoie de un mic brainstorming, un pic de cercetare, și poate o negociere de ambele părți, dar merită să alegeți destinația perfectă pentru luna de miere pentru tine și persoana iubită.

Discutați temeinic așteptările pentru luna de miere

Până în acest moment, probabil că ați călătorit (fie și pe plan local) împreună și cunoașteți preferințele în materie de destinații ale partenerului de viață. Cu toate acestea, trebuie să discutați în mod deschis și sincer ceea ce considerați că vă va ajuta să obțineți o lună de miere de neuitat.

Cuplurile asociază adesea luna de miere cu luxul – călătorie cu high-class, sesiuni de masaj, șampanie – dar de toate acestea vă puteți bucura oricum! Dar, precum căsătoria, luna de miere presupune compromisuri. Va trebui să echilibrați ceea ce doriți să faceți cu dorințele partenerului și asta înseamnă a avea o discuție deschisă despre cum arată în viziunea voastră luna de miere. Făcând acest lucru, veți ajunge la un punct comun în privința bugetului și puteți evita dezamăgirile de mai târziu.

Acordați-vă timp pentru a trata toate detaliile lunii de miere

Cât timp intenționați să petreceți în luna de miere? Gândiți-vă cât de mult timp puteți pleca de la locul de muncă și cât timp vă veți bucura în destinația pe care ați ales-o împreună. Tipul de cazare la care aspirați este la fel de important. Poate că voi aspirați la un hotel de lux, în timp ce partenerii voștri și-ar dori să petreacă timp de calitate în compania voastră într-o pensiune dintr-o regiune mai restrasă. Posibilitățile sunt nesfârșit, însă trebuie să ajungeți la un punct comun, pentru a vă bucura împreuna de luna de miere.

De asemenea, discutați toate aspectele legate de bugetul pe care îl veți aloca pentru luna de miere de neuitat. Este absolut necesar să plecați la drum cunoscând așteptările partenerului, precum și limitele pe care le aveți la capitolul finanțe. Este de preferat să porniți în călătorie cu o sumă bine stabilită, pentru a putea acoperi eventualele cheltuieli adiționale ce pot surveni pe parcurs.

Comunicarea este esențială

Vorbind deschis despre ceea ce intenționați să trăiți împreună, nu doar că veți ajunge la un punct comun în privința destinației și vă veți păstra bugetul stabilit, dar și procesul de planificare va fi simplificat. Vorbind sincer despre toate considerațiile cu privire la luna de miere, veți afla unde se întâlnesc așteptările ambilor parteneri, însă vă va fi și mai ușor să vă dați seama de un eventual compromis pe care l-ați face mai mult sau mai puțin voit de dragul persoanei iubite.

Nu în ultimul rând, țineți cont de perioada anului în care urmează să plecați în călătorie. Condițiile meteo sunt influențate de clima ce caracterizează o anumită regiune, motiv pentru care trebuie să vă asumați faptul că în luna de miere soarele nu vasta întotdeana pe cer până la lăsarea întunericului. Ascultați-vă instinctul și amintiți-vă: nu există o călătorie perfectă. Atât de multă presiune se pune pe luna de miere încât așteptările se pot transforma rapid în dezamăgiri.

Ceea ce vă va face luna de miere perfectă nu este neapărat locul în care mergeți sau ce faceți, ci persoana în compania căreia împărtășiți aceste momente unice. La urma urmei, această călătorie este doar începutul unei vieți și, sperăm, o viață plină de călătorii împreună.