Cum împaci gusturile muzicale ale invitaților de alte naționalități?

Post Image

România atrage ca un magnet străinii, din motive simplu de înțeles. Am devenit un pol al educației, grație facultăților de renume, dar și un pol al distracției. Astfel se face că în cercul de prieteni al fiecărui cuplu se află cel puțin o persoană de altă naționalitate care, mai mult ca sigur, va fi prezentă la marele eveniment. Totuși, prezența sa s-ar putea să se lase cu emoții nu doar din cauza meniului, ci și a gusturilor muzicale. Așadar, cum reușim să împăcăm preferințele muzicale ale invitaților români cu cele ale invitaților de altă naționalitate?

“Muzica este liantul care elimină granițele de limbă și rațiune; prin muzică, tot ce contează este emoția de a trăi prezentul împreună”

Deși poate fi o provocare pentru unii să invite la nuntă arabi, americani sau italieni, pentru unele cupluri este chiar distractiv. Versurile stâlcite, cântate cu patos fac deliciul tuturor invitaților! Iată câteva sugestii de stiluri muzicale prin care puteți satisface gusturile audienței:

1. Muzica populară

Muzica populară este antrenantă și are un vibe aparte. Chiar dacă nu cunosc versurile sau stilul de dans, străinii se prind în horă și nu se opresc până în zori. Pentru a le da timp să se relaxeze și să nu obosească de la primul dans, puteți opta pentru un mix de cântece populare, de la mai puțin ritmate la săltărețe.

2. Soul

Din nou, muzica soul este ca mersul pe bicicletă: odată ce ai prins ritmul, nu vei mai putea să îl uiți! De aceea, invitații de altă naționalitate și adoră să asculte muzică soul la nunțile românești. Astfel de cântece le permit să danseze și să interacționeze cu ceilalți invitați și să lege conexiuni mai profunde decât ar face-o prin dance, de pildă.

3. Specifice țării de proveniență

Dacă invitatul cu pricina este o persoană importantă pentru voi (fost coleg de facultate, bun prieten etc), atunci ar fi indicat să includeți în repertoriul formației și câteva cântece specifice din țara sa de proveniență. Prin aceasta nu doar că vă arătați respectul față de el, dar îl faceți să danseze și astfel nu se va simți stingher printre atâția invitați.

4. Muzică house

Muzica house nu dezamăgește niciodată pe nimeni, român sau străin. Ținând cont că 85% dintre piesele house au versuri în limba engleză, este mai mult decât optim să includeți câteva în repertoriu, mai ales spre dimineață, atunci când invitații încep să obosească. Astfel, îi revigorați și îi readuceți pe ringul de dans!

Aveți pe lista de invitați și persoane de altă naționalitate? În loc să vă panicați la gândul că nu le veți depăși așteptările muzicale, mai bine v-ați seta o strategie. Puteți începe cu piese de muzică populară, săltărețe și antrenante, însă nu trebuie să uitați de piesele soul, care îi ajută să nu se mai simtă stingheri. Trebuie să alegeți piese / stiluri muzicale ce îi ajută să se relaxeze și să danseze cu cei prezenți la nuntă. De altfel, puteți integra și câteva piese specifice în mixul muzical! Este o dovadă de apreciere a prezenței lor și un gest original prin care îi veți uimi și pe ceilalți invitați!