Cum îți alegi nașa?

Post Image

Pe vremuri părinții alegeau nașii pentru copii lor. O mama apela la un membru din familie, de la care avea siguranța că îi va îndruma copilul pe drumul religios pe tot parcursul vieții.În ziua de azi lucrurile s-au schimbat și mireasa alege singură cine vrea să o însoțească în această poveste. Și de cele mai multe ori alege acea persoană care i-a fost alături în cele mai grele momente, care i-a ascultat problemele și i-a dat cele mai utile sfaturi. Este frumos să ai o prietenă foarte bună și să întărești această relație și pe plan spiritual.Planificarea nunții implică o mulțime de detalii pe care trebuie să le pui la punct. Necesită timp și sfaturile nașei care să te ajute în luarea deciziilor corecte.Nașa este acea persoană care însoțește mireasa atât în perioada de pregătire, cât și în timpul celebrării. Este alături de ea pe tot parcursul acestui drum frumos numit “căsătorie” și de aceea mireasa alege o persoană în care are încredere deplină și de care este sigură că o va sprijini până la sfârșitul vieții.A fi nașă este o responsabilitate foarte mare, dar și un dar minunat. Dacă ești aleasă de către prietena ta, înseamnă că ocupi un rol important în viața ei și vrea să întăriți această relație și să o faceți să dureze o viață.

Ce atribuții are o nașă ?

Înainte de nuntă, rolul nașei este de a ajuta viitoarea mireasă în alegerea rochiei de mireasă, a localului, a trupei de muzicieni, a fotografului, a rochiilor pentru domnișoarele de onoare și a invitațiilor de nuntă. Planifică împreună cu domnișoarele de onoare o petrecere a burlacițelor și se asigură că totul iese perfect.

În timpul nunții, nașa sosește mai devreme la casa miresei și o ajută să se îmbrace împreună cu domnișoarele de onoare. În timpul ceremoniei religioase stă în dreapta mirelui și la sfârșitul ceremoniei de nuntă, nașa este luată de preot, împreună cu nașul, mirii și părinții, pentru dansul tradițional de nuntă din jurul Sfintei Mese.După terminarea ceremoniei religioase, mirii și nașii se mută la un restaurant pentru a petrece. Acolo nașa trebuie să întâmpine invitații împreună cu mirii și nașul, să întrețină atmosfera, să îi dea jos voalul miresei și să îl pună domnișoarei care a prins buchetul.

Pe lângă aceste responsabilități, trebuie să aibă o căsnicie fericită și puternică și să ofere sfaturi și sprijin după nuntă, ajutând mireasa să își consolideze relația.Nașii oferă binecuvântările lor de nuntă și sunt martori la legământul căsătoriei. Ei promit propriile jurăminte în fața lui Dumnezeu și în fața cuplului, pentru a servi drept modele, confidențiali și protectori ai acestei legături. De aceea, în timpul slujbei religioase și nașii ating cununiile și verighetele, pentru a întări relația spirituală.O nașă este călăuza miresei pe tot parcursul vieții și este mult mai simplu să o îndrumi când ești deja prietenă foarte bună.Nașii îi avem pentru o viață, nu pentru o singură zi, de aceea este bine să alegem persoanele potrivite.