Cum să alegi cel mai potrivit cântec pentru dansul mirilor

Post Image

Alegerea cântecului pe care vei dansa pentru prima oară cu partenerul/a la petrecerea nunții voastre este o parte importantă a procesului de planificare a nunții. Muzica și versurile vă vor ajuta să vă definiți primele momente de fericire în căsnicie si, de asemenea, vor declanșa amintiri din ziua cea mare pentru tot restul vieții.

Unele cupluri iau această decizie cu mult înainte de a începe alte planificări. Alții însă devin copleșiți de toate opțiunile pe care le au la dispoziție și nu pot lua atât de ușor o decizie.

Iată câteva sfaturi care pot ușura considerabil acest proces!

Alege ceva sentimental

Multe cupluri doresc să găsească o melodie care se referă, într-un fel sau altul, la relația lor. Poate că acea piesă a fost difuzată la radio în timpul primului sărut sau poate îți amintește de o vacanță de neuitat. Indiferent de motiv, alegerea unui cântec cu valoare sentimentală va transforma primul vostru dans într-unul special.

Ia în considerare povestea voastră de dragoste

Dacă nu aveți o melodie specială a voastră, nu trebuie să îți faci griji. Încă poți selecta ceva semnificativ pentru primul dans. Te poți gândi la momentele importante care v-au definit viața de cuplu, apoi începe să cauți anumite versuri care se potrivesc cu aceste momente.

Concentrează-te pe un anumit gen muzical

Dacă începi să discuți în contradictoriu cu partenerul atunci când alegeți un anumit gen muzical, asta nu va rezolva nimic. Este indicat să reduci alternativele focusându-te mai întâi asupra unui gen muzical și de abia apoi asupra alegerii melodiei primului dans.

Aceasta nu este întotdeauna o sarcină ușoară, deoarece gustul tău în muzică s-ar putea să fie foarte diferit de gustul partenerului/partenerei. De exemplu, unul poate iubi jazz-ul, iar celălalt stilul country, or unul ar prefera rock soft, dar partenerul este fanul hip-hop-ului. Găsirea unui teren comun va ușura situația și vă va învăța, de asemenea, arta compromisului.

Decide dacă dorești ceva tradițional sau contemporan

Aproape la fel de important ca genul este vârsta cântecului. Întrebați-vă dacă preferați să selectați un cântec clasic de nuntă sau unul contemporan. Fiecare opțiune are avantajele și dezavantajele sale: despre cântecele clasice se poate spune că nu ies din stil, dar unele cupluri le pot considera previzibile și extrem de folosite. Alternativ, cântecele contemporane se pot ajusta mai ușor gusturilor muzicale, dar nu toate pot fi potrivite pentru un dans al mirilor.

Ține minte melodia

Desigur, dansul lent funcționează cel mai bine cu anumite ritmuri muzicale. Evită să alegi un cântec foarte vesel cu un ritm destul de rapid ( cu excepția faptului în care de fapt asta îți dorești să planifici pentru acest prim dans). De asemenea, poți vorbi în prealabil cu trupa sau DJ-ul pe care i-ai angajat, cerându-le să personalizeze ritmul unui anumit cântec destul de rapid pentru a îl transforma într-unul mai lent.

Dacă urmezi aceste sfaturi, vei descoperi că alegerea cântecului perfect pentru primul dans alături de sufletul tău pereche va fi ca o aducere aminte a motivelor pentru care sunteți făcuți unul pentru altul.