De ce ar trebui să aveți muzică armânească la nuntă

Post Image

Muzica armânească la nuntă nu este specifică doar cuplurilor de aromâni sau armeni din România. Acest gen muzical a câștigat popularitate în ultimii ani și este tot mai des prezent în repertoriul de nuntă, indiferent de arborele genealogic al cuplului.

Trupa care va interpreta piesele dumneavoastră preferate la nuntă vă va consulta întotdeauna înaintea evenimentului. Este important să cădeți de comun acord asupra pieselor artiștilor, genurilor și chiar asupra ordinii acestora în funcție de momentele cheie ale nunții (vals, tăierea tortului, etc.).

Dacă vă doriți și muzică armânească la nuntă va trebui să vorbiți cu trupa pentru a decide împreună ce piese vor interpreta și dacă se poate organiza chiar un moment întreg în jurul pieselor tradiționale. Dacă mirele sau mireasa, ori o parte din invitați sunt aromâni, cu siguranță vor aprecia acest detaliu și la final vă veți bucura împreună de un spectacol de neuitat.

Există o serie de avantaje importante pe care muzica armânească le oferă unei nunți, iar printre cele mai importante ar fi versatilitatea și faptul că majoritatea pieselor oferă o stare de bine care îi va face pe invitați să umple ringul de dans.

Caracteristici muzica armânească la nuntă

Din punct de vedere istoric, muzica armânească este cântată în grupuri și în general în familie. Piesele lor abordează deseori teme profunde precum dorul, iubirea sau trecerea timpului. În forma sa originală, muzica armânească era exclusiv instrumentală, însă în timp s-a dezvoltat.

Din punct de vedere geografic, muzica armânească se împarte în funcție de regiune, întâlnind astfel și piese macedonești. De asemenea, același cântec poate avea mai multe forme precum versiunea haiducească, de jale, de nuntă sau patriotică.

Cât despre muzica armânească contemporană, aceasta a evoluat enorm și prezintă caracteristici aparte. În grupurile de aromâni, tradițiile și folclorul sunt în continuare transmise din generație în generație, iar piesele sunt îmbogățite ca urmare a influenței aduse de celelalte genuri muzicale.

După cum puteți observa, muzica armânească este despre tradiții, istorie și familie, iar faptul că fiecare piesă poate fi pliată pe un alt stil o transformă într-un gen muzical extrem de versatil, ideal pentru o nuntă cu mulți invitați.

În țara noastră, printre cele mai populare nume din industria muzicală care abordează muzica armânească sunt cântărețele Elena Gheorghe și Diana Bisinicu, ele provenind la rândul lor din familii de aromâni. Dacă preferați în schimb piesele clasice în detrimentul celor cu inserții moderne, cu siguranță formația de nuntă vă poate ajuta. Indiferent de preferințele dumneavoastră și de gusturile muzicale ale invitaților, cu siguranță veți obține rezultatele dorite dacă veți colabora cu profesioniștii din domeniu.

Muzica armânească de nuntă poate fi cântată live doar de către interpreți cu pregătire, care s-au specializat în urma unor ani de studiu și pot răspunde afirmativ provocărilor fiecărui gen muzical. De aceea este important ca atunci când vine vorba de muzica de nuntă să apelați doar la servicii de calitate, prestate de o formație care să vă pună la dispoziție tot ceea ce aveți nevoie în materie de muzică în cea mai importantă seară din viața dumneavoastră.