De ce este muzica orientală atât de populară la evenimente?

Post Image

Muzica orientală este extrem de populară, nu doar în țările de origine. Acest stil este apreciat în special pentru ritmurile alerte și îmbietoare, care atrag oamenii la dans. De aceea, muzica orientală este utilizată în special în cadrul evenimentelor cu mulți invitați, printre care și nunți.

Ritmuri orientale la nuntă

Dacă sunteți fani ai muzicii sau a culturii orientale, puteți, de asemenea, să organizați o nuntă pe această tematică. Așadar, puteți solicita trupei care va cânta live, să pregătească și un moment de muzică orientală. De asemenea, puteți organiza și un moment dansant, unde un cuplu, ori un grup de dansatori, să ocupe ringul cu spectacolul lor. Astfel de momente completează perfect o nuntă și impresionează invitații cu siguranță.

Printre cele mai populare piese de inspirație orientală, lansate recent și foarte cerute în cadrul nunților, se numără următoarele:

  • Maître Gims – Mi Gna ft. Super Sako, Hayko
  • ARASH feat. Helena – DOOSET DARAM
  • Imran Khan – Satisfya
  • Hakan Akkus – I Can’t Be
  • Serhat Durmus – La Câlin

Muzica orientală din punct de vedere istoric

Muzica orientală include mai multe stiluri muzicale, specifice unei anumite zone geografice, precum muzica specifică pentru continentul asiatic, muzica din Sri Lanka, muzica arăbeasca, sau muzica în stil turcesc. Dintre toate acestea, muzica arăbească este cea mai populară, fiind utilizată inclusiv în cadrul nunților.

Din punct de vedere istoric, muzica arăbească poate fi împărțită în  perioade, precum:

  • Perioada pre-islamică, în care muzica este simplă, chiar primitivă și era folosită de călători
  • Ziriyab sau epoca de aur, care include promovarea culturală și evoluția muzicii orientale
  • Următoarea perioadă are legătură cu vestul, de unde sunt preluate influențe care definesc și clarifică stilul muzical

Muzica orientală tradițională din zilele noastre a evoluat în mod cert sub influența inevitabilului contact cu muzica occidentală, în special în ultimii o sută cincizeci de ani. Însă cel mai important eveniment care a dus la popularizarea acestui gen, a fost prima interpretare, a lui Adi Verdi în Opera din Cairo, la 24 decembrie 1871. De atunci, muzica orientală a prins amploare, iar în scurt timp, întregul glob avea să afle despre aceste stil de muzică inedit.

Așadar, dacă vă doriți un moment de muzică orientală la nuntă, trebuie să optați neapărat pentru o trupă care poate interpreta live. Un astfel de grup deține toate elementele necesare, precum instrumente, decoruri, costume tradiționale și inclusiv un repertoriu complex de piese.

Popularitatea acestui stil muzical denotă cel mai probabil din faptul că este un gen de muzică pentru care majoritatea oamenilor aleg să umple ringul de dans. Ceea ce înseamnă că este alegerea ideală pentru o nuntă, mai ales dacă mirilor le place să danseze și își doresc ca și invitații lor să facă asemenea.

Dansul în cadrul unei nunți este important, deoarece denotă gradul de distracție și îmbunătățește starea de spirit a tuturor. De aceea este important să alegeți stiluri de muzică versatile, care să se potrivească mai multor gusturi, astfel încât să mulțumiți un număr cât mai mare de invitați, dar cel mai mult, pe voi, deoarece nunta este momentul vostru!