De ce să alegi o trupă de cover-uri pentru nuntă

Post Image

Ziua nunții tale este specială și ți-o vei aminti pentru tot restul vieții. Este un eveniment în cadrul căruia, vă uniți destinele pe veci și sărbătoriți alături de membrii familiei și prietenii apropiați. Însă o nuntă nu este completă fără muzică, și cu toții știm că astfel de servicii costă.

Cu toții ne-am dori ca la nunta noastră să putem avea trupele și artiștii favoriți. Însă imaginați-vă doar cât de mult ar trebui să achite mirii pentru un artist internațional precum Ed Sheeran sau Rihanna la nunta lor. Din fericire, trupele de cover-uri sunt mult mai accesibile nu doar ca preț, ci și ca disponibilitate. Trupele de cover-uri nu au un program la fel de încărcat precum trupele mari și cel mai important avantaj este faptul că pot interpreta piese în mai multe stiluri muzicale, fiind specializați în interpretare.

Ce este o trupă de cover-uri?

O trupă de cover-uri este o trupă care interpretează piesele altor artiști. Mulți artiști își încep cariera cântând piesele altor cântăreți, deoarece piesele sunt deja cunoscute și publicul le poate fredona. Astfel de trupe sunt foarte populare și deseori sunt invitate să cânte la diverse evenimente.

Un cover înseamnă interpretarea în stilul propriu, sau chiar identic, a unei piese cunoscute. Inclusiv artiștii consacrați fac acest lucru. Cel mai bun exemplu sunt artiștii din concursurile de talente, care și după ce se lansează în muzică, aleg să cânte în continuare cover-urile care i-au făcut faimoși.

Trupele de cover-uri sunt de mai multe feluri, însă printre cele mai populare se numără:

• Trupele Tribut

Trupete tribut sunt acele trupe de cover care se prezintă la diverse evenimente dedicate unor artiști consacrați. Interpretarea lor este magnifică, foarte ușor de confundat cu cea originală. Deseori, astfel de trupe ajung să meargă în turnee internaționale, interpretând piesele artiștilor favoriți.

• Trupele Dance

În general, trupele dance sunt acele trupe de cover care cântă în cadrul localurilor sau a pub-urilor pentru diverse cauze sociale, sau chiar la nunți. Astfel de trupe sunt specializate pe un stil  muzical specific și sunt ideale pentru întreținerea atmosferei deoarece pot prelua și rolul de MC.

Alegi ce muzică îți place ție la nunta ta

Gusturile muzicale sunt variate. Fiecare om înțelege ceva diferit prin muzică bună și nu de puține ori, gusturile diferă chiar și în cuplu. Dacă de exemplu mireasa preferă muzica pop, iar mirele muzica punk sau rock, este destul de greu ca ambii să fie mulțumiți de același artist. Aici intervin trupele de cover, deoarece acestea pot interpreta piese dintr-un repertoriu vast, răspunzând astfel nevoilor mirilor, dar și ale invitaților.

Nicio nuntă românească nu este completă fără piesele de muzică populară, ori piesele care se află la momentul petrecerilor în topul radiourilor. Trupele de cover-uri sunt mereu la curent cu noile tendințe în materie de muzică, ceea ce înseamnă că sunt întotdeauna alegerea potrivită pentru nunta.

În concluzie, dacă sunteți în căutarea unei trupe care să cânte live la nunta, luați în calcul opțiunea unei trupe de cover-uri și veți avea parte de o seară de excepție!