De ce să angajăm o trupă live la un eveniment corporate

Post Image

Când spunem „corporatist” facem asocierea -imediat și involuntar- cu o persoană sobră, care nu socializează foarte mult și care nu știu să se distreze. Toată această percepție eronată s-a împământenit ca urmare a regulilor stricte și a valorilor existente într-o corporație care aduc acel stil destul de tacit și formal atât între angajat- angajat cât și între angajat – client. Multe organizații doresc să se despartă de această etichetă și vor să inducă conceptul de prietenie, de tinerețe și voioșie.

În ciuda regulilor și a valorilor, oamenii care lucrează într-o corporație știu să se distreze mai ales atunci când muzica este bună și răsună până dimineața.

Multe companii aleg să își distreze angajații și să le demonstreze aprecierea față de munca lor printr-o mică petrecere fie la sfârșit de an, fie în cadrul diverselor evenimente: ani împliniți de organizație, sărbători de Crăciun, de Paște, etc. Pe lângă aceste tipuri de petreceri, în cadrul organizațiilor se mai creează diverse evenimente importante precum: o gală, un dineu, lansarea unui produs, care impun o ținută aleasă și o muzică desăvârșită.

Dacă sunteți în prag de organizare a unui eveniment corporate, atunci trebuie să luați în calcul angajarea unei trupe live pentru evenimentul corporate.

De ce să apelați la o trupă live pentru un eveniment corporate

 

  1. Oamenii s-au săturat de muzica înregistrată: cele mai multe organizații au în cadrul intervalului orar de muncă un mic playlist menit să creeze o atmosferă optimă și îmbietoare pentru muncă. Ei bine, dacă toată ziua la locul de muncă angajații trebuie să asculte un playlist, atunci e timpul să asculte și o voce live care să îi ridice de pe scaune.
  2. Muzica live ajută la interacționare – muzica live poate încuraja oamenii să facă diverse activități precum: să iasă la dans, să sară în același timp, să fredoneze refrenul, etc. Acest lucru încurajează participarea tuturor angajaților și oferă o atmosferă mai bogată și mai veselă.
  3. Muzica live se pliază după oameni – fiecare trupă are în repertoriu o listă de cântece, iar aceasta poate să fie modelată în funcție de atmosferă și ambianță. Spre exemplu, dacă invitații sunt destul de plictisiți, interpretul poate schimba ritmul pentru a-i face pe aceștia să își iasă din stare. Pe de altă parte, dacă interpretul observă că participanții sunt mai activi la un anumit gen muzical, atunci o să încerce să se axeze cât mai mult pe acesta astfel încât să nu strice atmosfera.
  4. Muzica live creează atmosfera – atunci când evenimentul are un format clasic, sobru ca urmare a formei sale: dineu, gală, lansare de produs, atunci și muzica trebuie să se plieze după rochiile lungi, elegante ale doamnelor și fracurile negre ale domnilor. Cel mai bine se creează o astfel de temă prin prisma instrumentelor muzicale live. În lista instrumentelor menite să se facă cunoscute la astfel de evenimente amintim: saxofon, vioară, pian, harpă, etc.

Acestea sunt doar câteva motive pentru care o trupă live este potrivită pentru orice tip de petrecere corporate: indiferent că este una direcționată pe o linie elegantă și clasică sau una care este direcționată pe distracție, socializare, împrietenire.