Elementele care compun tematica nunții

Post Image

Ați stabilit data, ați găsit locația perfectă și cea mai importantă zi a vieții voastre se aproprie cu pași repezi. Acum trebuie să decideți asupra unei tematici pentru nuntă. Din moment ce planificarea unei nunți se face cu mult timp înaintea marelui eveniment și presupune atenție la detalii, nici alegerea unei tematici nu este foarte simplă, dar există câteva elemente după care vă puteți ghida:

Localul

Localul va însemna o mare parte din buget și ultimul lucru pe care îl doriți este ca acesta să fie în dezacord cu tema nunții. Dacă ați ales deja localul, aruncați o privire la ceea ce are de oferit. Acordați atenție caracteristicilor și ambianței pentru a alege o temă potrivită. Dacă nu ați ales încă locația, inspirați-vă din localurile nunților la care ați fost sau despre care ați citit. Ce fel de local se va potrivi temei pe care o aveți în minte? Fiți atenți totuși la buget.

Culorile voastre preferate

Gândiți-vă la culorile preferate pentru a vedea dacă fuzionează armonios atunci când le alăturați. Nu aveți o culoare preferată? Treceți prin garderobă și numărați culorile hainelor pe care le purtați cel mai des. Puteți începe să consultați diferite combinații de culori pentru a vedea dacă vreuna vă atrage atenția. Culorile alese pentru elementele deorative ale localului pot transforma nunta în evenimentul de vis la care ați visat.

Atenția la detalii

Dacă doriți să aveți o nuntă cu influențe ale stilului vintage decideți o anumită perioadă, cum ar fi anii 1920 sau 1960. Dacă tema aleasă este prea generală și nu oferiți informații specifice, diferiți furnizori ar putea avea interpretări diferite, iar rezultatele fiecăruia ar putea să nu creeze armonie atunci când sunt puse împreună. De aceea trebuie să explicați în detaliu conceptul pe care îl aveți în minte.

Luați în considerare sezonul

Nu uitați de sezon, mai ales dacă plănuiți petrecrea de nuntă în aer liber. Nu puteți avea o nuntă în grădină pe timpul iernii, nu-i așa? De asemenea, fiecare anotimp are povestea, mirosul, culorile și atmosfera specifică. De exemplu, dacă v-ați hotărât să vă căsătoriți toamna, nuanțele de portocaliu, cărămiziu și roșu vor crea acel covor natural de care aveți nevoie atât pentru poze de colecție cât și pentru o priveliște de neuitat.

Întoarcerea la tradiții

Dacă doriți să aduceți un omagiu familiei, puteți adăuga o doză de tradiție la celebrarea nunții. În zilele noastre, nunțile tradiționale în foarte multe regiuni au început să pălească, însă puteți combina multiple tradiții respectate de părinții voștri cu cele moderne. Dacă aveți invitați de alte naționalități vă puteți inspira și din tradițiile lor.

Fiți realiști

Ca întotdeauna, fiți realiști și rămâneți la bugetul setat pentru organizarea nunții. O petrecere de nuntă într-o gradină interioară poate să nu fie cea mai bună alegere dacă aveți un buget limitat. În schimb, puteți să optați pentru o grădină reală care nu are nevoie de prea multe decorațiuni suplimentare. Dacă organizați o ceremonie restrânsă vă puteți folosi chiar de propria grădină.

În concluzie, alegerea unei tematici pentru nuntă trebuie să reflecte personalitatea mirilor, în cele din urmă ei sunt vedetele serii. Indiferent de tipul evenimentului, fie că vorbim de o nuntă, o petrecere corporate sau o aniversare, tematica este foarte importantă. Fiecare detaliu poate fi adaptat tematicii alese, de la decorațiuni până la playlist-ul trupei care va încânta invitații și vă oferă o atmosferă de poveste. Important este să vă simțiți bine și să alegeți tematica apropiată sufletului vostru, iar invitații se vor simți minunat.