Farmecul melodiilor intrepretate cu instrumente speciale

Post Image

Faimosul cântec folosit adeseori pentru primul dans, We’ve Only Just Begun, scris de Roger Nichols și Paul Williams, a fost făcut celebru la începutul anilor 1970 de către trupa The Carpenters. Chiar dacă melodia a fost scrisă inițial pentru alte scopuri, intrepretarea lui Richard Carpenter și vocea de catifea a lui Karen Carpenter au transformat această piesă într-una clasică, atemporală. Chiar și în prezent, acesta a rămas unul din cele mai venerate cântece de nuntă.

Însă, în prezent, mulți miri și numeroase mirese se îndepărtează de cântecele care au fost alese la nesfârșit pentru momentul magic al primului dans. Chiar dacă ei pot admite că iubesc aceste cântece clasice, optează în schimb pentru ceva care este unic pentru ei. Dar cu muzica de nuntă poți experimenta și poți transforma aceste cântece clasice în unele moderne. În acest sens, în loc să alegi un cântec diferit, poți schimba pur și simplu instrumentația.

Putem folosi ca exemplu melodia We’ve Only Just Begun. În mod normal, aceasta este cântată la pian, însă sună cu totul diferit atunci când asculți o intrepretare din adâncurile unui saxofon alto sau ale unui corn francez, prin sforile unei harpe sau suflate la viață printr-o armonică. Toată lumea va recunoaște cântecul, dar livrarea inventivă a instrumentelor neașteptate va conferi acestuia o aromă muzicală proaspătă. Nu există niciun motiv pentru a renunța la o melodie pe care o iubești doar pentru că a fost jucată la toate celelalte nunți. Fiecare cântec are nevoie doar de un pic de condiment pentru a te asigura că tu și invitații de la nunta ta aud o variantă care reinventează acel cântec clasic, transformându-l, în ultimă instanță, într-unul nou.

Pentru a sublinia evenimentele ceremoniale, poți alege să apelezi la o cutie muzicală. Orice cutie poate fi amplificată prin utilizarea unui microfon discret și a unui sistem de sunet, permițând muzicii să umple localul. Este indicat să alegi una cu comutatorul pornit / oprit, astfel încât să fie ușor pentru domnișoarele de onoare sau pentru cavalerii de onoare să pornească și să oprească această casetă cu ușurință.

Nu toate casetele muzicale sunt la fel de performante. Unele pot funcționa pentru mai mult timp decât altele. Sunetul unei casete muzicale este eteric și are rolul de a schimba percepția pe care o ai asupra melodiei pentru toți invitații.

Pentru muzica de preludiu care nu poate ajuta decât la umplerea timpului, poți alege anumite intrerpretări realizate cu instrumente speciale, exotice. Acest lucru va seta o atmosferă magică și invitații nu se vor plictisi nici în momentele când mănâncă. Cu siguranță vor adora să deguste preparate alese în timp ce ascultă versiuni inedite ale unor cântece preferate.