Flori exotice potrivite pentru cererea în căsătorie

Post Image

Majoritatea îndrăgostiților care își mărturisesc dragostea față de partenera printr-o cerere în căsătorie, oferă pe lângă inelul de logodnă și un buchet de flori tradiționale. De-a lungul anilor, florile au devenit un obicei prin care transmitem emoțîi către persoanele iubite, iar acest lucru a dus la apariției unei zile speciale pentru porumbeii de toate vârstele și anume, Ziua Îndrăgostiților. Fiecare floare are o semnificație diferită, dar sunt unele care sunt doar destinate celebrării unei romantice cereri în căsătorie. În continuare va vom prezența câteva exemple de flori exotice pe care trebuie neapărat să le aveți dacă doriți să faceți o propunere partenerei dumneavoastră de viață :

Orhideele

Orhideele sunt cu siguranță cele mai romantice flori, care reușesc să transmită cele mai profunde emoții și intensitatea trăirilor dumneavoastră. Acestea sunt un simbol al eleganței și fertilității, petalele fiind parcă pictate cu diferite tonuri de culori, care au semnificății interesante. De exemplu, orhideele albe simbolizează inocența, puritatea, cele roz reprezintă feminitatea, bucuria iar cele mov marchează admirația,respectul față de o persoană. Orhideea este una dintre cele mai rare flori disponibile, de aceea se crede că, cu cât dragostea este mai profundă față de viitoarea partenera de viață,cu atât floarea pe care o prezentați trebuie să fie mai rară.

Irisul albastru

Această floare și-a câștigat numele datorită zeiței din Grecia, Iris, despre care se spune că era un mesager al zeilor, folosind curcubeul că punte între pământ și cer. Această plantă este reflexia ințelepciunii și a speranței, transmițând sentimentele profunde ale celui care o oferă. Se crede că rădăcina unui Iris are puteri supranaturale, asemănătoare puterii de atracție ale unui îndrăgostit.

Trandafirii

Trandafirul a reprezentat întotdeauna o inspirație în religie, mitologie, artă și literatură. Această plantă este cunoscută sub numele de „regina florilor”, datorită eleganței și parfumului, care o fac fără îndoială cea mai romantică floare existentă vreodată. Dacă oferi cuiva un singur trandafir roșu, ar trebui să știi că acest lucru este un mod indirect de a spune „Te iubesc!”. Culoarea roșie a trandafirilor simbolizează romantismul și iubirea pasională față de persoană căreia îi oferiți darul. Astfel, în funcție de numărul trandafirilor, se pot indică diferite mesaje. De exemplu, un singur trandafir care se află în plină floare înseamnă „iubire”, în timp ce 51 de trandafiri semnifică iubirea necondiționată.

Lalelele

Există mai mult de 3000 de soiuri de lalele cultivate și se găsesc mai ales la începutul primăverii,aceste flori sunt o reflexie a pasiunii, dragostei, iubirii perfecte. Fiecare culoare are o semnificație diferită, de exemplu roșul înseamnă iubirea adevărată, pură, galbenul semnifică gândurile vesele, iar albul iertarea. Este una dintre cele mai frumoase flori din întreagă lume, de aceea dacă vrei să câștigi inima cuiva sau să faci o cerere în căsătorie această floare este alegerea perfectă pentru ați declara dragostea.

Crinii

Aceste flori au capacitatea de a semnifică legătură puternică dintre parteneri. Elegantă și frumusețea crinilor au făcut că această floare internațională să devină un simbol puternic ce inspiră puritatea și frumusețea tinereții. Parfumul divin al acestei plante oferă fără îndoială sfințenia inimii, fiind o floare foarte respectată în toate colțurile lumii.