Importanța pe care muzica veche disco o are în societate

Post Image

Arta și muzica sunt funcții umane fundamentale. Omenirea și arta nu pot funcționa una fără alta.

Interacțiunea cu sunetul este inevitabilă. Oamenii au găsit întotdeauna muzica ca fiind semnificativă în viața lor, fie pentru plăcerea de a o asculta, ori ca răspuns emoțional, performanță sau creație. Acest lucru nu este diferit pentru muzica clasică, muzica veche disco sau muzica contemporană. Toate genurile de muzică au o valoare imensă pentru societatea noastră; cu toate acestea, de ceva timp, muzica veche disco sau muzica straină veche se transformă în genuri care reușesc să cuprindă atât societatea românească, cât și societatea internațională.

Apar tot mai des evenimente de muzica veche disco, cu toate că este ascultată de tineri care nu au trăit efectiv în perioada de glorie a muzicii disco. De ce se întâmplă acest lucru? Un răspuns poate fi calitatea slabă pe care muzica contemporană o promovează, iar această mișcare sau hype de muzica veche disco este ca o „mișcare” împotriva a ceea ce este acum pentru ce era calitativ în urmă cu 50-60 de ani.

Este de la sine înțeles că, în cultura americană și europeană, muzica veche disco, pe atunci doar muzica disco, era o parte importantă a vieții oamenilor și, implicit, a societății. Odată cu avântul muzicii străine vechi, lumea a început și să adopte stilul vestimentar de atunci.

Muzica este pentru toată lumea, dar fiecare individ răspunde la anumiți stimuli din muzică. Muzica disco a provenit dintr-o fuziune de forme muzicale din nord-estul SUA, care a devenit un fenomen la nivel național în anii 1970, în timp ce perioada hippie era la modă. Ea poate fi descrisă ca împrumutând elemente din muzica funk, soul, pop și salsa. A început în SUA la mijlocul anilor ’60, iar popularitatea sa a crescut la mijlocul anilor ’70.

Unul dintre motivele pentru care muzica disco a câștigat popularitate a fost dansul în formă liberă, precum și sunetul puternic și copleșitor al interpreților live. Probabil că acesta este și motivul pentru care muzica veche disco este populară în rândul tinerilor de azi.

DJ David Mancuso a jucat un rol esențial în dezvoltarea și răspândirea muzicii disco. În 1970, el a înființat un club în reședința sa. În afară de Mancuso, au mai fost și alți DJ-i care au contribuit la difuzarea genului de muzică; Nicky Siano, Shep Pettibone, Larry Levan și Walter Gibson. Descoperirea muzicii disco a început la sfârșitul anilor ’70, când cântecele disco acaparau topurile muzicale. „Love Train” a fost primul cântec de top Billboard Hot 100. La începutul anilor 1980, muzica disco devenea foarte populară la nivel global, iar artiștii care nu erau în primul rând muzicieni disco făceau cântece disco.

Muzica poate, de asemenea, stimula mintea. Există multe lucruri în muzică care pot atrage atenția, cam acesta este laitmotivul muzicii hip hop care a apărut ca o mișcare împotriva societății și a lucrurilor pe care societatea le îngrădește. Se poate ține cont de melodii sau teme, de armonie, de ritmurile de conducere sau de relaxare, de culoarea sunetelor, de activitatea unei piese, de modul în care sunetele sunt produse sau de modul în care toate se raportează unul la altul, descoperind modul în care compozitorul a conceput piesa. Concentrarea și atenția ascultării constituie o experiență incredibilă care permite sunteului străin să empatizeze cu individul.

Muzica veche disco este muzica care nu numai că este plăcută pentru urechi, minte și dans, ci și pentru suflet. Muzica poate ridica starea de spirit, să provoace emoții sau să provoace calmitate și relaxare. De asemenea, muzica – și acest lucru este important – ne permite să simțim toate emoțiile pe care le experimentăm în viața noastră și, la un moment dat, doar reascultarea piesei respective poate fi o retrăire a experienței de atunci. Poate că tinerii care ascultă muzică veche disco se regăsesc în acea perioadă de glorie a disco-ului.

Muzica veche disco este populară printre tineri din diverse motive, dar, probabil, principalul este faptul că readuce o perioadă a libertății, o perioadă în care mișcările împotriva societății defineau generația de atunci.