Muzica anilor ’70 – potrivită evenimentului tău?

Post Image

Alegerea muzicii pentru evenimentul pe care îl organizați este un pas important de care poate depinde în mare măsură reușita, sau din contră, eșecul acestuia. În funcție de tipologia evenimentului pe care îl organizați, dar și tematicii alese, muzica reprezentă unul dintre elementele cheie care poate să fie pe placul majorității invitaților.

Muzica are rolul de a uni oamenii în cadrul unei petreceri, de a-i face să pășească pe ringul de dans și să își dorească să nu mai plece de acolo. Tocmai de aceea, muzica trebuie să îi atragă, să îi încânte și să le facă plăcere să o asculte. Versurile hit- urilor nemuritoare vor rămâne întipărite în mintea invitaților indiferent de trecerea anilor și vor crea atmosfera dorită.

Anii ’70 sunt considerați cei mai înfloritori ani din punct de vedere muzical. Este perioada în care trupele ar umple și astăzi stadioane și săli întregi. Perioadă de glorie în care varietatea de genuri muzicale luase cu asalt industria, iar radiourile se vedeau obligate să difuzeze inclusiv piese de 6 minute, precum Bohemian Rhapsody de la Queen, care la acea vreme era considerată drept o creație ciudată. Printre cei mai importanți artiști ai muzicii din anii ’70 amintim:

• Pink Floyd

Pink Floyd este probabil cel mai venerat grup din istoria rock-ului.Se remarcă drept unul dintre cele mai influente și mai puternice acte progresive rock din istoria muzicală rock. Grupul a contribuit foarte mult la evoluția muzicii rock și a fost revoluționar în încorporarea psihedeliei în spectacole live sub formă de lumini și efecte vizuale.

• Bob Marley

Distins cu dreadlock – urile sale iconice, utilizarea flagrantă a canabisului și a atitudinii rebele, Bob Marley a apărut ca o senzație culturală în masă în anii 1970. Marley a popularizat muzica reggae jamaicană pe scena mondială. Muzica sa a fost infuzată cu spiritualitate și a stabilit o puternică identitate jamaicană post-colonială, după ani de asuprire și sclavie.

• Led Zeppelin

În timpul domniei lor de 12 ani ca cea mai mare trupă rock din lume, Led Zeppelin a câștigat o recunoaștere critică și comercială uriașă și s-a stabilit ca cel mai bun act live. Cu ritmurile de blues și ritm, grupul a produs un corp de muncă durabil și inovator, care distra publicul și a inspirat muzicieni.

În această listă includem bineînțeles alte nume sonore precum Queen, Stevie Wonder, AC/DC, Alice Cooper, The Clash, David Bowie și The Who.

Anii 1970 pot fi descriși ca epoca de aur a muzicii populare. Cel mai bun lucru despre anii șaptezeci a fost volumul și varietatea de muzică care a fost înregistrată și interpretată. Inspirat de valul de schimbare din anii ’60, muzicienii din anii ’70 au dus mai multe genuri de muzică în locuri noi și uimitoare, în timp ce alții au introdus tradiții muzicale noi în lume. Progresele în tehnologie au permis artiștilor să fie mai experimentali decât era posibil din punct de vedere tehnic în anii precedenți. În acea perioadă, inclusiv elementele spectacolelor din timpul concertelor erau îmbunătățite, performante și uimeau mulțimile prezente pe stadioane.

Oamenilor le face plăcere să asculte piese vechi, așa că indiferent de vârsta oamenilor prezenți la eveniment, cu siguranță vor recunoaște piesele consacrate ale vremii.