Muzica de nuntă – de câte melodii este nevoie pentru un repertoriu complet?

Post Image

Majoritatea cuplurilor care urmează să se căsătorească se preocupă mult prea mult timp cu alegerea cântecului pentru valsul mirilor. Deși este un moment important, plin de emoție și romantism, în cadrul unei nunți sunt mult mai multe melodii pe care trebuie să le alegeți pentru momentele cheie ale evenimentului. Pentru a vă asigura că acoperiți din timp toate momentele în care aveți nevoie de melodii tematice, care să vă reprezinte, iată de ce trebuie să țineți cont:

Care sunt momentele cheie?

Totul începe cu recepția invitaților. Va recomandăm să aveți muzică de fundal pregătită înainte de începerea acesteia pentru a ciocni paharele de șampanie și pentru a face poze într-o atmosferă relaxantă. Muzica de fundal oferă o ambianță plăcută oaspeților, dar și posibilitatea de a conversaționa, ca mai apoi să își caute locul la masă. Verificați dacă DJ-ul sau trupa care va cânta live au pregătită și muzică de fundal.

Trebuie să țineți cont de următoarele momente cheie cu ocazia cărora puteți alege diferite melodii, mai antrenante sau nu, care să marcheze importanța acestora:

• Valsul mirilor

• Intrarea nașilor

• Tăierea tortului

• Dansul tată și fiică

• Aruncarea buchetului

• Ultimul cântec al serii

• Intrarea părinților și a mirilor

• Intrarea domnișoarelor și a cavalerilor de onoare

Alegerea cu grijă a melodiilor pentru aceste momente cheie va garanta succesul nunții dumneavoastră. O formație de nuntă va știi cel mai bine când să facă trecerea de la muzica ritmată la un vals romantic și va acoperi mai multe genuri muzicale. De asemenea, naturalețea și profesionalismul de care dau dovadă vor convinge cu ușurință oaspeții să umple ringul de dans.

În timp ce va pregătiți de petrecere ascultați piesele pentru nuntă. În acest fel vă veți calmă și vă veți familiariza cu beat-ul și ritmul. O astfel de pregătire vă va ajuta să treceți în revistă toate momentele frumoase petrecute împreună la care v-ați gândit când ați alcătuit playlist-ul pentru nuntă.

Vă recomandăm de asemenea să aveți pregătite și câteva melodii pentru seară, după tăierea tortului. Deși majoritatea invitatilor vor aștepta momentul tortului miresei, cei apropiați vor rămâne și vor dori să mai petreacă până în zori. Acesta este momentul ideal în care să aveți pregătit un playlist cu piesele dumneavoastră preferate (și ale invitaților dumneavoastră). De această dată poate fi vorba de orice gen muzical deoarece va veți afla între prieteni, iar distracția va atinge cote maxime.

Acum că aveți o idee mai bună despre momentele cheie, vă recomandăm să începeți cercetarea alegând o trupă alături de care să alegeți cea mai bună muzică pentru cel mai frumos moment din viața dumneavoastră. O formație profesionistă va știi de fiecare dată de câtă muzică este nevoie, iar nunta dumneavoastră va fi memorabilă!