Muzică la preț redus pentru o nuntă ca în povești

Post Image

Modul în care invitații se distrează îți poate face nunta de neuitat. Un DJ spectaculos sau o trupă live va ține ringul de dans plin și nivelul de energie pe cele mai înalte culmi, la care cei dragi ție nici nu se așteaptă. Momentele speciale, ca primul dans sau tăiatul tortului, vor deveni și mai speciale dacă au parte de o introduce strălucită. Iar momentele live neașteptate cu siguranță vă vor surprinde invitații!

Divertismentul poate fi una dintre cele mai costisitoare părți ale bugetului de nuntă și nu e, de regulă, aspectul la care se poate face rabat.

Dar nu vă temeți, există libertate atunci când vine vorba de tarife fezabile, iar în acest articol vom trata câteva strategii care vă vor ajuta să ajungeți la cea mai rentabilă opțiune la nunta voastră:

Întrebarea numărul unu: DJ sau trupă?

Ați auzit mereu că DJ-ii sunt mai puțin costisitori decât trupele live. Până la urmă, e doar o persoană angajată care trebuie servită cu ce au pe masă și invitații, deci nu ar trebui să coste atât de mult, nu? Nu întotdeauna, însă. Potrivit multor cupluri care au permis unui DJ să le aleagă cântecul pentru dansul mirilor, costurile au ajuns și până la câteva mii de lei, și chiar mai mult pentru performerii de top. Dar da, de obicei, să angajezi un DJ costă mai puțin decât a aduce o trupă, căci sunt mai puține persoane pe care trebuie să le remunerezi la finalul prestației.

Și totuși: “Gândiți-vă la experiența pe care v-o doriți la nuntă!”, spun organizatorii de nunți din București. Poate vă doriți energia aceea care umple sala când o trupă live cântă hiturile celebre ce au făcut istorie. Sau poate preferați interpretarea originală a melodiilor, așa cum o face un DJ. Poate vreți, mai degrabă, aspectul festiv al unei orchestre de nouă persoane decât prezența destul de tehnică a unui DJ.

Și, desigur, poate vă numărați printre cuplurile care și le doresc pe amândouă. Veți avea o trupă care va cânta pe durata servirii meniului și, la începutul petrecerii, un DJ o va înlocui și va ridica nivelul de energie cu muzică de club. Și – surpriză – astfel puteți economisi bani!

Bugetul de bază

Momentele de divertisment profesionale costă mai puțin în lunile din extra sezon, din octombrie până în martie, și în momente nu chiar de vârf, cum ar fi nunțile de duminică, de sâmbătă seară sau de vineri, cu prețuri mai mici cu până la 20 – 40% pentru aceste momente cu cerere mai mică.

Evitați închirierea pentru prea puțin timp

Patru ore este durata standard pentru care poate fi închiriat un band live la o nuntă reușită. Costurile de depășire a duratei stabilite pot fi foarte mari, chiar și cu câteva sute de ron. Închiriind un DJ și o trupă care își vor împărți timpul poate fi mai ieftin, totuși. De obicei, la unele nunți se pune muzică între momentele trupei și apoi un Dj se ocupă de ultimele ore ale recepției, iar astfel se pot economisi de la 25 la 75% față de angajarea unei trupe pe toată durata evenimentului.

Întrebați organizatorul nunții cu exactitate detalii tehnice despre localul unde va alea loc evenimentul, pentru a nu vă trezi cu anumite suprize neplăcute. Este important să știți de la bun început cine, ce și cât timp va cânta la nunta voastră și, nu în ultimul rând, ca tu și partenerul tău să vă puneți de acord cu ritmurile care vor face obiectivul atmosferei. Pentru că, da, vă puteți bucura de o muzică fină și cu un buget redus!