Muzica ușoară, o alegere grea pentru botez

Post Image

Petrecerea de botez a început să se bucure de la fel de multă popularitate precum cea de nuntă sau alte evenimente de amploare, ținând cont de faptul că până și muzica pentru botez este aleasă cu multă grijă și atenție, pentru a satisface o gamă extinsă de preferințe muzicale. Astfel, botezul din 2019 nu se (mai) aseamănă cu cele de acum câțiva ani, unde piesele tradiționale animau atmosfera până dimineață.

Astăzi, o astfel de petrecere se desfășoară într-o notă contemporană, mult mai modernă și actuală, ceea ce înseamnă că prima și cea mai viabilă opțiune de entertainment este muzica ușoară. Totuși, muzica ușoară se poate transforma într-o alegere grea dacă asupra deciziei planează un dezacord de preferințe ale celor care organizează evenimentul.

Petrecerea de botez este animată cu muzică ușoară

În ziua botezului, emoțiile sunt inevitabile atât pentru părinți, cât și pentru invitați. De aceea, alegerea stilului muzical este deosebit de importantă. Muzica face minuni la petrecerile cu mulți invitați, iar cea mai potrivită opțiune în astfel de cazuri este muzica ușoară. Motivația optării pentru un astfel de repertoriu ar trebui căutată în preferințele invitaților, în atmosfera pe care v-o doriți la eveniment, dar și în reputația formației de botez alături de care veți colabora cu această ocazie.

Alegeți o trupă live cu reputație pentru petrecerea de botez

Reputația trupei live pe care o alegeți să facă atmosferă în ziua botezului este un detaliu esențial, întrucât această etichetă vă asigură de faptul că interpreții vor atrage oamenii să danseze și vor interacționa cu oaspeții tăi. Derivând din aceasta, acordați atenție repertoriului pe care trupa l-a gândit și expus la diverse evenimente. Repertoriul ar trebui să cuprindă piese clasice și noi, “șlagăre” și hituri atât românești, cât și internaționale.

Un repertoriu prăfuit, abundent în piese vechi înseamnă – deși nu neapărat direct – un risc pentru petrecerea de botez. Fiind vorba despre un nou început, este important să introduceți bucuria pe ritmul de dans și să animați atmosfera cu piese dintre cele mai ritmate. Piesele vechi, în schimb, își au rolul lor, însă cu o frecvență minimă, atât cât să satisfacă și preferințele seniorilor ce cu siguranță vor dori să trezească unele amintiri ascultându-le.

Repertoriu exclusiv sau opțional?

Muzica ușoară nu trebuie privită ca un “must” la petrecerile de botez; în funcție de preferințele dumneavoastră muzicale, un astfel de repertoriu va avea mai puține sau mai multe piese de muzică ușoară. Totuși, genul este apreciat întrucât induce sentimentul de actualitate și nou, ceea ce armonizează cu ideea de nou început a botezului. Desigur, îi puteți comunica trupei live cu ce frecvență ați dori ca astfel de piese să fie cântate, ținând cont de “pulsul” atmosferei.

Muzica ușoară se îmbină optim cu muzica populară, trecerea de la un gen la altul fiind lejeră și plăcută pentru public. De asemenea, poate fi asociată cu muzica latino sau jazz, liniile melodice fiind extrem de compatibile. Totuși, să nu pierdem din vedere un lucru esențial: și copiii au un cuvânt de spus atunci când alegem muzica pentru eveniment. Fiind vorba despre o petrecere de botez, părinții vor fi însoțiți ce prichindei care cu siguranță abia așteaptă să se zbenguie pe muzică ușoară și piese românești și internaționale în trend.