Nunta (nu) are vârstă?

Post Image

În așteptarea emoționantului moment unic al căsătoriei, toate femeile se simt parcă împinse de la spate la o grabă inexplicabilă de a-și schimba statutul. Ce-i drept, miza este una mare, aceea de a trăi fericite până la adânci bătrâneți. Dincolo de faptul că trebuie să vă hotărâți asupra celor care vă vor fi nași pe durata mariajului, ceea ce vă asigură încrederea că veți depăși cu succes momentele îndoielnice din viața de cuplu căsătorit, trebuie să fiți sigure de decizia pe care o veți lua. Importanța acestei siguranțe trebuie să vină în mod deosebit din partea voastră, fiindcă riscați să luați o decizie pe un fond emoțional, fiind încurajate de background-ul unic și romantic ce se desfășoară în jurul vostru.

Totuși, v-ați întrebat vreodată dacă există o vârstă pentru căsătorie?

În mod tradițional, mamele și bunicile noastre ne indică segmentul 20 – 30 de ani, insistând asupra faptului că prea devreme sau prea târziu ne poate afecta viața de cuplu. Societatea pare să încurajeze aceste constatări, dat fiind faptul că vârsta optimă pentru a duce o naștere ușoară, fără probleme, pare să se învârte în jurul a 25 de ani. Totuși există și mămici – exemplu în persoana Elenei Gheorghe sau a Andreei Bănică, femei celebre și de succes care nu au zis ”nu” provocării de a deveni mame a doua oară.

Vârsta optimă pentru căsătorie este cea la care vă simțiți pregătite pentru acest pas

Este adevărat că în spatele deciziei trebuie să se afle o maturitate dobândită în urma experienței amoroase, însă și dorința, respectiv intuiția, vă vor ajuta să conștientizați dacă sunteți pregătite pentru a lua viața în piept alături de bărbatul iubit sau sunteți doar conduse de frumusețea momentului. Multe cupluri ajung, din păcate, să se despartă, ca urmare a imaturității în plan relațional și a timpului scurt petrecut împreună, care nu le-a permis să se cunoască suficient de mult încât să depășească obstacolele ivite în viața de cuplu.

Maturitatea vine la pachet cu o serie de experiențe trăite, iar acestea trebuie să vă aibă în planul principal alături de parteneri. Doar având cunoștință de trăiri diverse și complicate puteți spune că știți la ce să vă așteptați. În plus, aceste mici teste vă vor ajuta să fiți alături de partener, care, odată intrat în căsnicie, va fi cap de familie și va avea nevoie de sprijinul vostru moral și emoțional.

Este evident că există și cazuri fericite, de tineri căsătoriți nu mai devreme de 20 de ani care se bucură în momentul de față de copiii rezultați din relația exemplară, însă aceștia s-au bucurat, înainte de a se căsători, de propria poveste de iubire, începută pe băncile școlii sau chiar din fragedă copilărie. Astfel de exemple sunt chiar mediatizate, în acest scenariu încadrându-se chiar Andreea Bănică, cântăreața susținând faptul că soțul său a fost și primul iubit din viața sa.

Dacă sunteți hotărâte să faceți pasul cel mare, atunci mai mult ca sigur aveți de partea voastră un bărbat integru care vă oferă siguranța unei vieți fericite. Vârsta este doar un număr, astfel că nu devine un element cheie care să condiționeze căsătoria, dar trebuie, totuși, să vă asigurați că ceea ce urmează este și ceea ce visați să se întâmple. Căutați maturitatea în experiențele trăite în doi și pășiți împreună, cu încredere, într-un nou capitol din viața voastră.