O trupă modernă poate interpreta melodii tradiționale de nuntă?

Post Image

Fiecare nuntă este unică în felul ei deoarece suntem oameni și ne dorim lucruri diferite, lucruri care să ne reprezinte și care să se potrivească perfect cu personalitățile noastre. În cazul unei nunți, chiar dacă trăim în era tehnologiei, tradițiile se păstrează și se transmit din generație în generație, iar alegerea muzicii face parte din acest proces.

Muzica tradițională de la o nuntă aduce un plus valoare deoarece unește generații. În timp ce invitații ceva mai în vârstă se vor bucura enorm să audă melodii din repertoriul de muzică populară, ori muzică de petrecere, cei mai tineri pot asculta piese de care nu știau înainte, ori pe care nu au ocazia să le audă în altă parte.

Din fericire, puteți crea acea atmosferă de nuntă tradițională cu ajutorul unui live band. Trupa poate cânta stilurile muzicale preferate de dumneavoastră, iar interpretarea live este un plus, care va face diferența în ochii invitaților.

Folclorul românesc – melodii tradiționale de nuntă

Pentru România, folclorul românesc este o parte importantă a istoriei poporului alături de portul național, reprezintă acea parte de tradiție care nu se va stinge niciodată și este cel mai des solicitată în cadrul nunților.

Fie că vorbim de melodiile tradiționale de nuntă din Crișana, Banat sau Dobrogea, fiecare piesă respect un stil specific. Chiar dacă nunta este organizată în cadrul unui restaurant central, ori într-un cort de nuntă special amenajat în curtea bunicilor în care ați copilărit, muzica populară va anima atmosfera și va pune un zâmbet sincer și molipsitor pe chipurile celor prezenți.

Dacă vă doriți să îmbinați folclorul românesc cu muzica nouă, puteți opta pentru piesele trupei Subcarpați. Ei reușesc să îmbine elemente de folclor cu cele de hip-hop și creează un mix extraordinar între tradițional și modern, care va fi pe placul tuturor invitațiilor, indiferent de vârsta acestora.

Este important să comunicați cu trupa care va cânta la nunta dumneavoastră despre repertoriul de melodii tradiționale de nuntă pe care le doriți. Puteți decide de comun acord asupra unei zone din care să fie piesele, ori să alegeți doar piesele populare, care vor convinge invitații să vină la horă pe ringul de dans. De fapt, se spune că în România nu există nuntă fără horă sau o sârbă, iar trupa aleasă vă poate ajuta să obțineți atmosfera necesară și va împărți voie bună invitaților.

Versatilitatea unui live band în materie de genuri muzicale

Melodiile tradiționale de nuntă din folclorul românesc sunt cel mai bine cântate de o trupă live. Trupele pentru nunți sunt specializate pe diferite stiluri muzicale, fiind extrem de versatile. Deși în prezent este populară și opțiunea de a colabora cu un DJ pentru nuntă, dacă vă doriți totuși să vă încântați invitații cu muzică populară și să le induceți o stare de bine, este recomandat să apelați la o trupă care poate cânta live. Diversitatea ritmurilor muzicale și repertoriul variat al unei trupe va transforma nunta dumneavoastră în una unică, pe care invitații și-o vor aminti drept cea mai bună nuntă la care au fost vreodată.