Orchestră la nuntă – avantaje și dezavantaje

Post Image

Decizia de a avea o orchestră la nuntă nu este ușoară. Iubitorii de muzică clasică își doresc cel mai probabil așa ceva, însă nu este o opțiune foarte populară în țara noastră. Dacă vă doriți să creați un statement și să rămâneți în memoria invitaților drept „Mirii cu cea mai spectaculoasă nuntă”, cu siguranță orchestra vă va ajuta.

Muzica pentru nuntă – orchestră

De îndată ce se aude acel „DA” pronunțat, încep și planificările pentru nuntă. Sunt mule decizii de luat într-un timp relativ scurt, iar viitorii miri încearcă să mulțumească pe toată lumea. Orice cuplu încearcă să își planifice nunta perfectă, iar muzica este unul dintre cele mai importante aspecte. Muzica stabilește ritmul și atmosfera întregii petreceri, însă trebuie să fie și în ton cu tematica aleasă.

Dacă vă doriți o nuntă clasică, decorată în stil clasic, cu siguranță o orchestră este cea mai bună alegere.

Spre deosebire de o trupă, o orchestră este compusă din mai multe grupuri de instrumente. Muzica interpretată este ideală pentru a acoperi momentele goale din timpul ceremoniei de primire a invitaților, momente de care mulți miri și organizatori de nunți uită complet. Însă găsirea orchestrei potrivite poate dura destul de mult, așa că veți avea nevoie de planificare asiduă. Iată câteva ponturi, pentru a găsi o orchestră în timp util:

• Cereți recomandări de la prieteni, sau chiar de la cunoștințe din industria muzicală dacă aveți;
• Interesați-vă de stilul orchestrei pe care o doriți, pentru a vă asigura că se va potrivi cu tematica nunții dumneavoastră;
• Asigurați-vă că orchestra are experiență în domeniu;
• Solicitați să asistați la o oră de repetiții, sau chiar la o reprezentație pentru a vă putea face o idee;
• Întrebați prețul și disponibilitatea.

Avantaje și dezavantaje

Marele dezavantaj al unei orchestre este prețul, acesta fiind mai mare decât cel al unei trupe care va cânta live, sau a unui DJ de nuntă. Însă efectul obținut este unul minunat, care cu siguranță o să impresioneze toți invitații.

Ca avantaje, orchestra se prezintă cu următoarele puncte forte:
• Crearea unei atmosfere relaxante, luxuriante
• Repertoriu vast de melodii adaptate tematicii evenimentului
• Muzică de calitate interpretată de artiști cu ani de instruire în spate
• Posibilitatea de a discuta în voie cu invitații, muzica având mai mult rol ambiental

O altă opțiune viabilă – și de multe ori mai puțin costisitoare ca o orchestră – este contractarea unei trupe care are instrumentiști. Majoritatea trupelor de nuntă au tobe, sau chitară, însă există trupe care pot avea mult mai multe instrumente. Întrebați dacă pot organiza un moment la vioară, spre exemplu – acest instrument cu corzi fiind ideal pentru crearea unei atmosfere specifice de nuntă.

În concluzie, orchestra la nuntă este o opțiune costisitoare, dar de efect. Dacă vă doriți mai multă flexibilitate și inserarea mai multor genuri muzicale în cadrul nunții dumneavoastră, atunci apelați cu încredere la o trupă live. Serviciile prestate de o trupă de nuntă sunt variate, aceștia putând lua și rolul de MC dacă aveți nevoie. De asemenea, invitații vor fi încântați să audă și să danseze pe melodii din mai multe genuri muzicale, iar la plecare, toată lumea va fi mai mult decât mulțumită.