Planificarea unei nunți din perspectiva mirelui

Post Image

În majoritatea cazurilor, mirele este cel care face primul pas spre căsătorie, prin punerea întrebării pe care toate femeile o așteaptă. Ceea ce nu știu mirii este că după ce iubitele lor răspund afirmativ la cererea în căsătorie, urmează o lungă perioade de planificări, bugete, programări și rezolvarea anumitor aspecte până în cele mai mici detalii.

Deși miresele sunt cele care se ocupă în general de pregătiri, fie singure, fie cu ajutorul unor firme specializate în organizarea nunților, există și bărbați cărora le place să ajute, ori pur și simplu vor să își sprijine viitoarele soții. Este adevărat faptul că bărbații nu vor vedea întotdeauna fiecare detaliu din cadrul unei nunți, însă femeile se bucură când planificarea se face împreună.

Singurele pregătiri de nuntă pe care le fac bărbații le vedem în general în comediile romantice, iar acolo lucrurile nu ies tocmai conform planurilor. Însă și bărbații se pot implica și chiar pot face diferența dintre o nuntă banală și una extraordinară. Diferențele dintre femei și bărbați reprezintă de secole întregi subiectul unor dezbateri infinite, însă fix acele diferențe ne aduc împreună. Tocmai de aceea, femeile se pot ocupa de tot ceea ce ține de îmbrăcăminte, decor și aranjamente florale, în timp ce bărbații se pot ocupa de programări, contractarea fotografului, a unei trupelive și a multor alte tipuri de servicii.

Cum se implică bărbații în planificarea nunții

Bărbații se pot ocupa de detaliile tehnice ale unei nunți. Este posibil ca pentru ei să nu conteze dacă pentru decorarea mesei veți folosi flori naturale în culori pastelate, ori trandafiri albi. Pentru ei toate sunt flori, însă pentru o femeie astfel de detalii fac diferența. Mirele se poate ocupa în schimb de felul în care va fi iluminată sala, de verificarea sonorizării împreună cu trupa sau de negocierea prețurilor pentru diferite servicii.

Un bărbat se poate impune mai ușor și este un negociator înnăscut. În timp ce mireasa poate visa la albume foto cu mii de fotografii și machiaje superbe realizate de make-up artiști de renume, mirele poate fi acela care o aduce cu picioarele pe pământ. Cu toții știm că o nuntă este un eveniment costisitor, iar bărbatul are misiunea de a se asigura că îndeplinește majoritatea cerințelor viitoare soții, însă în limita bugetului alocat.

Este foarte important ca ambii parteneri să se implice în planificare, chiar dacă au contractat o firmă care să se ocupe de acest lucru. Planificarea unei nunți poate fi copleșitoare, în special dacă sunt mulți invitați. Miresele riscă să se simtă extenuate, ori să își piardă energia pe parcurs. Mirii pot interveni cu sfaturi utile, obiective și de efect. În acest fel, ambii parteneri își pot pune amprenta personală asupra celei mai frumoase zi, ziua nunții lor.

Cu toate că opinia majorității este că de nuntă se ocupă doar mireasa, în ultimii ani tot mai mulți bărbați au ales să se implice în procesul de planificare. Aceștia și-au dat seama că viitoarele lor soții au nevoie de ajutor și că există sarcini pe care le pot îndeplini și ei. De asemenea, faptul că mirele arată interes în timpul pregătirilor de nuntă reprezintă una dintre cele mai autentice dovezi de iubire.