Reguli pentru muzica din cadrul unei nunți

Post Image

Nunta este momentul special din viața fiecărei persoane deoarece reprezintă o declarație clară de iubire în fața invitaților, dar, cel mai important, un legământ etern de iubire în fața lui Dumnezeu și a personei iubite. Cumulul de trăiri pe care le îl resimte cuplu este greu de exprimat, iar invitații sunt plini de emoție si se bucură în acord cu aceștia. Pentru a scăpa de emoții și pentru a da frâu liber unei atmosfere de basm și voie bună, muzica are cel mai important rol. Ea leagă trăirile si emoțiile de acordurile muzicale și accentuează acele momente magice. Tot cu ajutorul muzicii, atmosfera se detensionează și prin dans oamenii se eliberează. Astfel, alegerea melodiilor este esențială înn cadrul unei nunți.

Metode prin care alegem și alternăm melodiile la nuntă

Proaspeții căsătoriți trebuie să aibă mare grijă în alegerea formații de nuntă, dar și a melodiilor pe care vor să le audă pe tot parcursul evenimentului. Astfel, este important să aibă în vedere câteva lucruri în alegerea melodiilor perfecte pentru a crea o atmosferă propice.

1. Țineți cont de vârsta invitaților

Nunta o facem pentru noi, dar trebuie să avem grijă și la doleanțele invitaților deoarece ei au venit special pentru noi și pentru momentul nostru de bucurie și împlinire. Astfel, atunci când alegeți stilul de muzică aveți grijă să o faceți în funcție de vârsta celor din jurul vostru pentru ca toți invitații să poată ieși pe ringul de dans.

2. Acoperiți o gamă largă de stiluri muzicale

Stilurile muzicale sunt cele care evidențiază cel mai mult preferințele invitaților. Aveți grijă ca interpretul să poată acoperi o gamă cât mai largă de stiluri muzicale astfel încât să bucure auzul tuturor participanților la eveniment. Optați pentru stiluri dansante precum: muzică ușoară, populară, jazz, etc. care să încălzească ringul de dans.

3. Faceți o trecere usoară de la un stil la altul

Nu îi cereți interpretului să treacă rapid de la un stil la altul pentru că invitații nu o să mai înțeleagă nimic. Este necesar ca totul să fie fluid și să pară natural.

4. Nu țineți prea mult un stil muzical

De cele mai multe ori, oamenii vin pe ringul de dans atunci când începe hora. Acest lucru este bun pentru a deschide atmosfera, dar dacă hora ține foarte mult oamenii o să obosească și este posibil ca mulți invitați să nu rezoneze cu acest stil muzical și să se plictisească. Așa că nu insistați foarte mult pe un anumit stil.

5. Nu cereți ca muzica să fie dată foarte tare

Trebuie să aveți grijă ca muzica să aibă un volum plăcut. Dacă volum este foarte ridicat o să incomodeze invitații care stau la masă și vorbesc, dacă volumul este prea scăzut atunci este mai greu ca oamenii să vină pe ringul de dans. Vedeți care este acustica si rezonanța în incintă și alegeți un volum optim.