Rolul domnișoarelor de onoare

Post Image

Domnișoarele de onoare sunt personajele feminine care completează perfect tabloul de nuntă prin eleganța și delicatețelea lor. Prezența lor echilibrează atmosfera (uneori tensionată, alteori lăsată de izbeliște), degravând, astfel, mireasa de sarcinile administrative care ar împiedica-o să se concentreze asupra momentului unic pe care îl trăiește.

Cine pot fi domnișoarele de onoare?

Această titulatură le revine acelor persoane dragi, apropiate miresei, precum prietene bune sau chiar parte din familie, obligatoriu necăsătorite, apropiate de tainele bisericești și, nu în ultimul rând, implicate și responsabile. Indicat ar fi să se evite situațiile de complezență sau favoruri inutile, fiindcă astfel se poate ajunge la tensiuni. Bârfele, privirile tăioase și alte astfel de situații nu fac cinste unui astfel de eveniment. Cum este o zi specială, dedicată unui eveniment unic în viața fiecăreia dintre noi, fiți egoiste și plasați-vă buna dispoziție pe primul plan!

Ce rol au domnișoarele de onoare?

Acestea întregesc tabloul de nuntă, conferind o tentă de poveste prin eleganța rochiilor identic alese, înfățișând o ceată de îngeri care păzesc mireasa în ziua în care își unește destinul în fața lui Dumnezeu cu cel al bărbatului iubit.

Atribuțiile domnișoarelor de onoare. Update 2017

Domnișoarele de onoare trebuie să fie investite cu un deosebit spirit responsabil, deoarece acestea nu vor fi simple invitate, ci vor contribui cot la cot cu mireasa la obținerea nunții de vis.

Prezența lor vă poate degrava de sarcini care de-a dreptul extenuante pentru o astfel de zi (menținerea contactului cu invitații, atmosferă), dându-vă prilejul să vă bucurați în tihnă de frumusețea momentului.

În atribuțiile domnișoarelor de onoare intră sarcinile organizatorice:

  • vor pune la punct împreuna cu mireasa detaliile nunții, de la proba pentru rochia de mireasă la degustări;
  • se vor ocupa de petrecerea burlăcițelor, vor stabili împreună cu mireasa ținutele pe care le vor purta (costurile rochiilor fiind susținute din bugetul pentru nuntă);
  • vor ajuta mireasa pe întreaga perioadă a zilei, începând cu îmbrăcarea rochiei și până la aspectul estetic, make-up și coafură;
  • ținând cont de faptul că tradiția interzice ca mireasa să se privească în oglindă înainte de plecarea spre biserică, domnișoarele de onoare au grija ca aceasta să arate impecabil;
  • vor ajuta mireasa să pună cocardele în pieptul invitaților;
  • vor purta (ajutate de cavalerii de onoare ce le vor însoți la eveniment) lumânările de cununie;
  • vor întâmpina cu un pahar de șampanie invitații la intrarea în restaurant și îi vor coordona către mesele rezervate fiecărora;
  • vor întreține atmosfera prin dans, intercțiune și voie bună.
Cu sau fără domnișoare de onoare?

Decizia de a avea sau nu domnișoare de onoare la nuntă depinde de o serie de factori. Nu îi putem cuprinde pe toți, pentru că sunt particularizați în funcție de contextul fiecărui cuplu. Însă cu preponderență trebuie să luați în calcul bugetul, fiindcă așa cum menționat anterior, mireasa va suporta cheltuielile rochiilor și mărimea evenimentului, spre exemplu, pentru o nuntă restrânsă ca număr de invitați prezența domnișoarelor de onoare nu este atât de necesară; poate fi vorba de o nuntă grăbită, datorită unei sarcini sau alt motiv major.

Așadar, miresici, alegeți să vă înconjurați de oameni buni și frumoși. Oferiți-vă șansa de a avea alături ajutoarele potrivite într-o zi atât de importantă. Sau, după caz, invitați oameni puțini… dar buni.