Semnificația rochiei de mireasă

Post Image

Rochia de mireasă reprezintă punctul culminant al viselor unei femei,simbolizand puritatea.La începutul secolului al XVI –lea,rochia de culoare albă a primit un impuls din partea reginei Victoria,când această a hotărât să poarte o rochie de mireasă albă în locul celor care se purtau atunci.Regina Maria a purtat și ea alb la căsătoria ei cu François al ÎI-lea al Franței.Înainte de epoca victoriană,o mireasă putea fi îmbrăcată în orice culoare,cu excepția nuanței de negru sau roșu.Însă începând cu secolul XIX,femeile au început să poarte culori întunecate.Astăzi,multe femei optează la o gama variată de culori , de la albul tradițional la culori umbroase,îndrăznețe cum ar fi coajă de ou,roz-gri,turcoaz,coral etc.Culoarea rochiei de mireasă îți reflectă subconștientul și o idee despre modul în care îți imaginezi că va fi viitoarea căsnicie.

Iată semnificăția a câteva culori,ce dezvăluie în mod psihologic personalitatea miresei:
Albul – reprezintă puritatea,inocența și perfecțiunea.Ea va crea o stare de confort și pace.În căsnicia voastră veți vrea să rămâneți independeti,cu o viață de simplă și puțîn stres.În alte culturi, culoarea alb este legată de doliu, ea conturand sfârșitul unei vieți și începutul alteia.

Ivory – versiune de alb moale,cu mici atingeri de crema și maroniu.Este o nuanță modernă, folosită deseori în zilele noastre.Neutră,bogată și elegantă dezvăluie o atmosfera caldă,liniștită și calmantă.Alegerea acestei culori pictează persoană sinceră cu o personalitate echilibrată și loială.

Roșu – cu toții știm că roșul conturează pasiunea. Această culoare va identifica fiind o persoană extrovertită,încrezătoare, cu un entuziasm vibrant pentru viață pe parcursul căsătoriei.

Portocaliu – alegerea acestei culori va identifica fiind competitivă,extrovertită,mereu în mișcare și cu un mare sentiment de aventură.

Galben – reprezintă creativitatea,gândurile originale, o fire impulsivă și spontană.
Verde – semnifică o persoană plină de compasiune, cu o iubire necondiționată.Veți fi un partener loial,preferând echilibrul și calmul.

Albastru – este o culoare sigură iubita de majoritatea oamenilor.Ea conturează o persoană atentă,care gândește lucrurile foarte atent înainte de a le pune în aplicare.Speranța pentru o căsnicie bazată pe seninătate și comunicare este pe prim plan.

Argintiu – această nuanță reflectă energia pozitivă, sunteți o persoană demnă și sofisticată ce nu ezită să își exprime părerile.

Mov – lavandă,liliac,prun sunt câteva dintre variațiile culorii mov.Simbolizează independența unei persoane, creează o stare de mister și fantezie.Sunteți creativă,cu un spirit blând și liber.

Dacă va planificați rochia de mireasă pe o anumită schemă de culori,asigurați-va că nuanță dorită va caracterizează, însă nu uită .. orice culoare alegi vei străluci în ziua nunții.