Sfaturi pentru trupele la început de drum

Post Image

Pentru cei care sunt la început de carieră în această industrie absolut fascinantă, există câteva lucru pe care vrem să le împărtășim cu voi din experiența personală care sperăm că vă vor fi de ajutor.

Faceți cursuri de muzică sau urmați o școală de muzică

Chiar dacă aveți un talent înnăscut la muzică și aveți ureche muzicală, cursurile vă vor fi de mare ajutor. În primul rând pentru că lucrați cu profesori care vă vor corecta anumite greșeli pe care le faceți și veți înțelege mult mai bine această meserie. În al doilea rând, orice pasiune pe care o aveți este bine să o aduceți la nivel de artă, să știți cât mai multe informații care vă vor fi de mare ajutor.

La repetiții impuneți reguli

Lucrați ca niște profesioniști și veți fi tratați ca niște profesioniști. Respectați-vă pe voi și veți primi inevitabil respect și din partea celorlalți. Dacă chiar sunteți pasionați de această meserie, tratați-o cu respect, iar acest lucru va necesita din partea voastră impunerea unor anumite reguli.

Adunați-vă toți membrii trupei și începeți să stabiliți reguli. Din experiența personală, vă putem oferi câteva reguli pe care noi le urmăm:

  • Respect unul față de celălalt. Suntem prieteni cu toții, ne încurajăm și ne susține reciproc, dar acest lucru se bazează pe mult respect. Respectăm timpul celorlalți și nu întârziem niciodată la repetiții.
  • Venim mai devreme în sala de repetiții pentru a ne pune în rodine instrumentele, astfel încât să începe repetiția mereu la ora stabilită.
  • Facem mereu curat după noi. Avem grijă să fim mereu ordonați și să lăsăm mereu ordine după noi atât în sala de repetiții cât și după fiecare spectacol.
  • Nu aducem oameni din afara trupei la repetiții. Pentru a ne concentra mereu la maximum, alegem să nu venim însoțiți de nicio persoană din afara trupei. Desigur, există și excepții: dacă un profesor de muzică dorește să ne ofere sfaturi, cu cea mai mare plăcere are un loc asigurat.
  • Facem ședințe. Înregistrăm fiecare repetiție pentru a ne asculta la sfârșit, astfel încât să observăm unde greșim, ce plusuri putem să aducem, ce putem să schimbăm.

Acestea sunt doar câteva aspecte pe care noi le avem și care ne ajută foarte mult să rămânem uniți, motivați și dedicați.

Rider-ul tehnic

Rider-ul tehnic este ansamblul de aparatură de care aveți nevoie pe o scenă. De fiecare dată când sunteți contactați, vorbiți clar despre cerințele voastre tehnice, pentru a nu avea surprize în acea zi.

Mereu în plus

Înainte să vă duceți la un spectacol trebuie să aveți la voi cabluri, corzi, bețe, prelungitoare în plus deoarece nu se știe niciodată ce situații pot să apară. Mereu este bine să fiți precauți!

Fiți punctuali

Dacă aveți un concert sau un eveniment tot timpul trebuie să fiți punctuali deoarece acest lucru denotă profesionalism și respect pentru voi și pentru cei din jurul vostru.

Aveți grijă la ce consumați

Dacă sunteți la un eveniment aveți grijă ce mâncați și ce beți deoarece vi se poate schimba vocea. De multe ori, în cadrul unor nunți, oamenii au tendința de a vă oferi băuturi alcoolice, refuzați frumos pentru că asta fac profesioniștii. Vi se poate subția vocea sau vi se poate îngroșa vocea și nu aveți de ce să vă faceți de râs într-un astfel de eveniment.