Sfaturi prețioase pentru muzica de nuntă live

Post Image

Toată lumea îți vine în ajutor cu recomandări despre locație, vestimentație, decoruri, însă prea puțini știu să ofere sfaturi pentru muzica de nuntă. Din păcate, există multe greșeli pe care mirii le fac atunci când aleg un playlist sau o formație live la nunta lor. Puțini se gândesc să acopere toate preferințele invitaților, însă mulți sunt dispuși să ceară și sfaturi legate de cea mai bună opțiune de entertainment.

Sfaturi pentru muzica de nuntă live de la Trupa Amatis

Există atât de multe detalii de care trebuie să aveți grijă atunci când planificați o nuntă. Vreți ca ziua voastră să fie perfectă, iar muzica să pună în scenă ceremoniile speciale dinaintea petrecerii. Iată câteva sfaturi despre muzica de nuntă care vă asigură că muzica aleasă atinge notele potrivite în cea mai importantă zi din viața voastră:

1. Nu angajați muzicieni care să cânte live doar la cununia civilă.

Muzicienii sunt versatili, așa că asigurați-vă că alegeți cea mai bună trupă live. Dacă angajați muzicieni care să interpreteze doar pe durata cununiei civile, respectiv la primirea invitaților, oaspeții voștri se vor întreba dacă au ajuns prea devreme – sau la locul (ne)potrivit, fiindcă muzica va fi prea… liniștită.

Sfat: Cununia civilă este extrem de importantă, acolo având prilejul de a-i întâmpina pe invitați, a primi urările acestora și a socializa mai mult cu ei. Totuși, muzica live nu trebuie să se audă doar la început, ci și în momente-cheie precum dansul mirilor și multe altele.

2. Nu alegeți o primă melodie de dans prea… lungă.

Rutina este aceeași: mireasa alege o melodie de șase minute și toată lumea este cu ochii pe valsul mirilor doar un minut. Adevărul este că, dacă sunteți în fața unei mulțimi, veți dori să se termine și dansul mai repede. Alegeți o melodie care este semnificativă pentru cuplul vostru, dar faceți tot posibilul pentru a o scurta. Vă veți bucura că ați făcut-o, iar oaspeții voștri nu vor pierde momentul.

Notă*: Fiți atenți atunci când alegeți și cântecele pentru dansul tată – fiică și mamă – fiu. Dacă aveți o trupă live, un aspect important este acela că se poate tăia o strofă a melodiei sau se poate scurta în mai multe moduri. Rugați trupa să decupeze melodia într-un mod armonios, astfel încât să vă asigurați că este ceea ce vă doriți pentru momentul vostru excepțional.

Sfat: Rugați-l pe liderul trupei sau pe DJ să-i aducă pe toți invitații pe ringul de dans și să se alăture. Astfel îi implicați pe toți, iar petrecerea devine mai dinamică.

3. Trupa live pe care ați angajat-o cântă doar un gen muzical.

Cine nu iubește o interpretare bună a lui Cyndi Lauper din „Girls Just Want To Have Fun”? Toată lumea se distra de minune în anii ‘80, așadar orice eveniment este o ocazie perfectă pentru a asculta piesele legendare ale vremurilor ce azi pot fi azi integrate într-un playlist cu muzică pentru nuntă. Asigurați-vă că angajați o trupă live care poate acoperi cât mai multe preferințe muzicale ale mai multor categorii de vârste, de la juniori la seniori.

Sfat: Nu puteți mulțumi pe toată lumea, dar o trupa bună și un DJ cu un repertoriu extins și multă experiență vă vor duce nunta la nivelul următor.

4. Muzica este prea tare!

Știți că muzica este prea tare atunci când simțiți dintr-o dată că ați intrat într-un club de noapte plin. Oaspeții mai în vârstă pot pleca mai devreme dacă nu reușiți să diminuați volumul astfel încât să se poată purta o conversației.

Transmiteți trupei la ce nivel ar trebui să fie volumul pentru fiecare parte a zilei voastre speciale, inclusiv cununia civilă, servirea meniului, primele dansuri etc.

Sfat: O trupă live excelentă este capabilă să ajusteze volumul în funcție de momentele nunții. Asigurați-vă că vă puteți consulta cu localul rezervat cu privire la restricțiile de volum.