Tendințe pentru nunțile anului 2019

Post Image

Noi, trupa Amatis, avem o vechime în această formulă de mai bine de 7 ani, iar pasiunea noastră pentru muzică o împărtășim lumii întregi de când eram copii. Experiența acumulată în urma a peste sute de evenimente ne legitimează să intuim tendințele, mai ales în materie de nunți, pentru anul 2019.

Preconizăm că autenticitatea și aerul vintage vor domina evenimentelor anului 2019. Fără alte idei, iată cinci dintre tendințele pentru nunțile din 2019:

LOCAL: Nunți în pub-uri/terase mari și relaxate

Ideea de intimitate și de nuntă la care sunt invitați doar oamenii apropiați începe să devină din ce în ce mai populară. Pregătirile de nuntă au devenit mai relaxate și mai informale în prezent, odată cu tinerii care se îndepărtează de locurile tradiționale de nuntă, în căutarea a ceva unic și relaxat.

Anul trecut am avut apariții numeroase la evenimente in pub-uri frumoase, atât în aer liber, cât și în spații închise! Unele grădini erau mai frumoase decât clasicele restaurante cu terasă. Acestea determină un cadru surprinzător de romantic pentru recepția de nuntă, simțindu-se ca o atmosferă superbă și intimă.

MUZICĂ: Muzică swing pentru hipsteri

Nunțile de swing au reintrat în moda, după ce au lipsit ceva ani. Ei bine, anul acesta, intuim că undeva prin primăvară, când vremea va fi mai caldă, un aflux de evenimente ultra-cool sau „hipsterești” (cum ne place nouă să spunem) vor domina nunțile tinerilor. Multe dintre acestea vor aduce o revigorare benefică pentru nunțile clasice.

Nu trebuie neapărat să fie muzică swing, cu siguranță populară va fi muzica alertă de petrecere care te va face să te miști și să te simți bine.

TIPOGRAFIE: Mașini de scris

Acesta este un lucru pe care l-am observat încă din vara anului 2018. Pentru o unicitate care să iasă din digitalizarea societății, tot mai mulți oameni au optat pentru a crea invitațiile de nuntă cu ajutorul mașinilor de scris. Dar acest lucru nu este tot, partea distractivă și unică constă în faptul că mașina de scris va fi prezentă la nuntă.
Invitații, astfel, vor fi atrași să scrie ce doresc la mașina de scris veche. Este un mod minunat de a face ziua nunții un pic mai interactivă și mai distractivă pentru prietenii prezenți la eveniment.

MÂNCARE: Food trucks

Revoluția alimentară a străzii a fost și în continuare este destul de bine preluată, la noi cel mai vizibilă este la concerte, festivaluri, evenimente mai mari etc. Dacă dorești să te îndepărtezi de mâncarea de nuntă clasciă (sarmale, porc etc.), un lucru inedit poate fi optarea pentru food trucks. Este o metodă foarte populară în afara granițelor României.

TRADIȚII: Luminițe în jurul mirilor

Un plus minunat pe care l-am văzut în câteva nunți este ceea ce noi numim „lumini strălucitoare peste tot”. Toți oaspeții formează un tunel sau un cerc cu câteva luminițe aprinse (evident, noaptea) prin care ies sau stau mirele și mireasa. Este romantic, este distractiv, este de neuitat, iar daca iese bine, pot ieși câteva poze absolut incredibile.